Ultimele stiri


Utile


Ultimele impresii


Articole comentate


Pensiuni comentate


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Baile Herculane. Oferte de cazare, obiective turistice, cum se ajunge

18 Iulie 2012

Baile Herculane, una dintre cele mai vechi statiuni balneoclimaterice din lume, este asezata pe Valea Cernei, fiind aterstata documentar acum peste 1850 de ani. Statiunea Baile Herculane este una dintre putinele statiuni balneare construite de romani care pastreaza si azi particularitatile de alta data.

Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii: apeducte, bai, statui, tabule votive, ridicate ca semn de multumire aduse zeilor pentru vindecare, in special lui Hercules, protectorul statiunii, considerat de ei cel mai popular erou al antichitatii. In anul 1999, Termele Romane cuprinse in monumentala constructie a hotelului Roman au fost redate, dupa 2000 de ani, in circuitul turistic astfel incat vizitatorii hotelului au posibilitatea sa urmeze tratamentul balnear in aceleasi conditii cu cele ale guvernatorului provinciei, generalul roman Marcus Aurelius Pius.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Statiunea a fost vizitata de-a lungul timpului de mari personalitati, intre care: imparatul Iosif al II-lea, imparatul Francisc I si imparateasa Carolina, imparatul Franz Iosef si imparateasa Elisabeta. In 1852 imparatul Austriei considera Baile Herculane ca fiind „cea mai frumoasa statiune de pe continent”, iar imparateasa Elisabeta (Sisi) scrie un jurnal intim in care Baile Herculane sunt o prezenta distincta si incantatoare. In statiune exista Muzeul Nicolae Cena, ale carui colectii au inceput sa fie constituite incepand cu anul 1922.

Considerata un important centru de sanatate statiunea balneara Baile Herculane ofera turistilor o moderna si deosebita baza de tratament, principalul factor terapeutic fiind bogatia izvoarelor sulfuroase, termo-minerale si cloruro-sodice, indicate atat pentru tratamentele de cura externa cat si pentru cele de cura interna si tratamentul afectiunilor reumatismale.Cateva din bolile ce pot fi tratate in statiunea Baile Herculane:
In cura externa: boli de piele; boli ale sistemului nervos periferic; boli ale aparatului locomotor (afectiuni ale articulatiilor, muschilor, tendoanelor); intoxicatii cu plumb si alte metale grele; boli ale aparatului respirator; afectiuni ginecologice;
In cura interna: boli ale tubului digestiv si ale glandelor anexe; boli de nutritie; unele boli ale rinichilor si cailor
urinare.

Dar exista o serie de contraindicatii, cum ar fi: TBC, boli al ficatului si rinichilor, boli cardiace decompensate, hipertensiune arteriala peste 180 mm HG, Parkinson, ulcer in faza acuta, neoplasme, boli psihice si toxicomanii, boli acute, tumori, sarcina, epilepsie, sindrom hemoragic.

In afara de proprietatiile curative ale izvoarelor termale de la Herculane mai poate fi admirat si peisajul natural de o frumusete rara, acesta se poate exploata prin excursii si drumetii pe diferite trasee turistice din apropierea statiunii. Iata cateva trasee:

1. Piata Hercule - Hotel Roman - Cascada Cernei - strandul 7 izvoare calde: 2-3 ore
2. Fabrica de var - Valea Prolaz - Cheile Feregari - Creasta: 4 ore
3. Hotel Cerna - Crucea Alba - Valea Jelarau - Poiana Musuroane: 5 ore
4. Hotel Cerna - Crucea alba - Grota lui Serban - Varful Domogled: 8 ore
5. Piata Hercule - Crucea Ghizelei - Cascada Cociu
6. Baia Diana - Izvorul Munc - Varful Ciorici: 2-3 ore
7. Strandul 7 izvoare calde - Piatra Banitei - Culmea Bolvasnitei

Pentru amatorii de catarat pe stanci, alpinism si escalada, statiunea montana din sud vestul Romaniei detine in muntii Cernei locuri renumite unde turisti din toata lumea vin sa practice alpinismul. Poate cel mai renumit loc din statiunea montana Baile Herculane unde se practica alpinismul, este in apropierea hotelului Roman.   

Obiective turistice in Baile Herculane: Crucea Alba, Grota cu aburi, Grota haiducilor, Muzeul de Istorie Baile Herculane si Statuia lui Hercules.

Statiunea Baile Herculane dispune de numeroase locuri de cazare: hoteluri, moteluri, pensiuni, apartamente, vile, inchirieri particulare.

Pensiuni si hoteluri clasificate "doua stele" in Baile Herculane: Pensiunea Soimul Baile Herculane, Casa Lorabella Baile Herculane
Pensiuni si hoteluri clasificate "trei stele" in Baile Herculane: Pensiune Safrane Baile Herculane, Pensiunea Magic Baile Herculane, Vila Hera din Baile Herculane, Golden Spirit Baile Herculane, Hotel Diana Baile Herculane, Cuibul Viselor Baile Herculane
Pensiuni si hoteluri clasificate "patru stele" in Baile Herculane: Pensiunea Select Baile Herculane

Cum se ajunge la Baile Herculane
Statiunea Baile Herculane este accesibila cu toate mijloacele de transport. Ea se afla pe principala artera ce circulatie – feroviara si rutiera – Bucuresti – Timisoara, prin care se leaga de cele mai importante capitale ale Europei.
Cu trenul – venind pe linia ferata numarul 100, Bucuresti - Craiova - Timisoara. Fata de Bucuresti se gaseste la o distanta de 364 km, iar fata de Timisoara la 169 km. Gara Baile Herculane, unde opresc toate trenurile de calatori, este amplasata la 6km distanta fata de statiune. Curse regulate de autobuze, la fiecare tren, duc calatorii in statiune.
Cu masina – pe drumul E 94 si DN 6, sau pe noul drum de pe Valea Cernei, care face legatura Tg. Jiu - Baia de Arama - Herculane (DN 67D). Tronsonul DN 67D leaga statiunea de aceasta artera rutiera; devierea lui are loc la 380km, in fata garii.
Cu vaporul – venind pe Dunare pana la Orsova. De aici si pana la Baile Herculane distanta poate fi parcursa in 15 minute cu trenul sau cu masina.
Cu avionul – pe aeroporturile de la Timisoara, Caransebes sau Craiova

Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)Tag-urile acestui articol

despre baile herculane statiune baile herculane cazare baile herculane poze baile herculane casa herculane tratament herculane baile herculane pensiune

Galerie foto

Baile Herculane. Oferte de cazare, obiective turistice, cum se ajunge - Imaginea 1 Baile Herculane. Oferte de cazare, obiective turistice, cum se ajunge - Imaginea 2 Baile Herculane. Oferte de cazare, obiective turistice, cum se ajunge - Imaginea 3 Baile Herculane. Oferte de cazare, obiective turistice, cum se ajunge - Imaginea 4 Baile Herculane. Oferte de cazare, obiective turistice, cum se ajunge - Imaginea 5 Baile Herculane. Oferte de cazare, obiective turistice, cum se ajunge - Imaginea 6 Baile Herculane. Oferte de cazare, obiective turistice, cum se ajunge - Imaginea 7 Baile Herculane. Oferte de cazare, obiective turistice, cum se ajunge - Imaginea 8

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net

Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Top 5 impresii vacante


Top 5 stiri turism


Reclama


Taguri