Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Biserica Italiana din Bucuresti (Galerie foto)

2 Februarie 2012

Ridicata intre anii 1915-1916, Biserica Italiana din Bucuresti este situata pe bd. Nicolae Balcescu, la numarul 28, intre Piata Universitatii si Piata Romana. Biserica a fost construita din donatii, cele mai importante apartinand Vaticanului, Regelui Italiei si Ambasadei Italiei. Gandita initial ca un lacas destinat exclusiv comunitatii catolice italiene din Bucuresti, care numara in acele vremuri peste 7.000 de oameni, arhitectii Mario Stoppa si Giuseppe Tiraboschi au adaptat sursele de inspiratie italiene pentru ca beneficiarii sa regaseasca aici atmosfera si spiritul unei biserici traditionale din Italia.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Primul paroh, Antonio Mantica, a slujit aici pana la sfarsitul anului 1949, cand a fost arestat si obligat sa paraseasca Romania. Cel de-al doilea paroh, Clemente Gatti, a slujit pana in martie 1951, cand a fost de asemenea arestat, condamnat la 15 ani inchisoare si, in aprilie 1952, deportat. De la 8 martie 1951 si pana in 1968, Biserica Italiana a ramas inchisa, redeschiderea avand loc in urma tratativelor dintre guvernul italian si cel comunist de la Bucuresti, chiar primul-ministru italian Amintore Fanfani luand parte la negocieri. Pana in anul 1989 au avut loc doar slujbe ocazionale, maxim cinci pe an. Dupa caderea regimului comunist, Biserica Italiana a fost redeschisa complet.

Casa parohiala, care se afla langa biserica, a fost construita in anul 1924 si pentru o vreme a gazduit scoala italiana. Campanila este inalta de 27.75 m si este dotata cu 4 clopote. Structura bisericii a fost afectata de cutremurele mari care au afectat Bucurestiul in anii 1940, 1977 si 1990. Blocurile care inconjoara Biserica Italiana au fost ridicate in anii '30, modificand ambianta locului.

Biserica Italiana atrage prin solemnitate si picturile frumoase din interior. La Biserica Italiana se organizeaza frecvent concerte de orga, muzica baroca sau renascentista. Biserica poarta hramul Solemnitatea „Trupul si Sangele Domnului".

Programul sfintelor Liturghii:
- limba romana: zilele de lucru: 18.00; duminica si sarbatori de porunca: 10.00; 18.00
- limba italiana: duminica si sarbatori de porunca: 11.00

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

biserica italiana biserici romania obiective turistice bucuresti biserica italiana bucuresti

Galerie foto

Biserica Italiana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 1 Biserica Italiana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 2 Biserica Italiana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 3 Biserica Italiana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 4 Biserica Italiana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 5 Biserica Italiana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 6 Biserica Italiana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 7 Biserica Italiana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 8 Biserica Italiana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 9 Biserica Italiana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 10 Biserica Italiana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 11 Biserica Italiana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net