Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto)

11 Septembrie 2012

Orasul-statiune Busteni se mandreste cu mai multe obiective turistice de mare interes, iar unul dintre acestea este Castelul Cantacuzino. Construit in anul 1911 de catre printul Gheorghe Grigore Cantacuzino, castelul rivalizeaza cu Castelele Peles si Pelisor. Porecla printului Gheorghe Grigore Cantacuzino era Nababul datorita averii sale impresionante, iar de numele sau de leaga alte doua cladiri emblematice: Muzeul George Enescu din Bucuresti si Castelul de la Floresti, supranumit odata Micul Trianon, acum doar o ruina. Castelul a apartinut familiei Cantacuzino pana la nationalizarea din 1948, devenind apoi un sanatoriu al Ministerului de Interne. Din anul 2008 a intrat in proprietatea unui unui fond de investitii care l-a cumparat de la mostenitorii familiei Cantacuzino. Castelul a fost reamenajat introdus in circuitul turistic.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Castelul este absolut superb pozitionat oferind o priveliste care iti taie respiratia asupra muntilor Bucegi si in special asupra Caraimanului si a crucii de pe Caraiman, iar o cafea bauta la Cafeneaua Nababu, aflata din curtea castelului, este o adevarata desfatare. Preturile nu sunt mici, dar merita sa te simti macar o data in viata nabab!

In castel se gaseste o colectie de heraldica unica reprezentand blazoanele familiilor inrudite prin alianta cu familia Cantacuzino, precum si portrete ale membrilor familiei din ramura munteana. Castelul a fost amenajat cu vitralii, plafoane cu grinzi pictate, balustrade din lemn, piatra sau fier forjat, seminee cu piatra alba si ornamente din mozaic. Din pacate, mobila nu mai exista, fiind distrusa in timp. Investitorii insa promit sa refaca atmosfera de odinioara. Singurele marturii despre cum aratau piesele de mobilier sunt cateva fotografii de epoca afisate in una dintre incaperile de la parter.

In jurul castelului se afla o minunata gradina, unde vizitatorii se pot plimba in voie printre fantanile arteziene si grotele amenajate cat se poate de natural. Cine urca in turn isi poate delecta privirea cu o panorama superba a orasului Busteni.

Cum se ajunge la Castelul Cantacuzino: din DN 1, in Busteni, se face dreapta in dreptul indicatorului care arata drumul spre castel.

Program de vizitare:
luni - duminica intre orele 10.00 - 20.00
Tarife intrare:
adulti: 20 lei
pensionari, studenti: 15 lei
copiii intre 12-18 ani: 10 lei
copiii intre 6-12 ani: 5 lei
copiii sub 6 ani: intrare libera
Taxa foto amatori: 10 lei

Date contact ale Castelului Cantacuzino
: Strada Zamora nr.1, telefoane 0244.320.520, 0244.320.510. Email: office@cantacuzinocastle.ro

Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)Tag-urile acestui articol

castelele din romania palate din romania busteni palatul cantacuzino castel cantacuzino castelele romaniei atractii turistice busteni imagini castel muzee romania

Galerie foto

Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 1 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 2 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 3 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 4 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 5 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 6 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 7 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 8 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 9 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 10 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 11 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 12 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 13 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 14 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 15 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 16 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 17 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 18 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 19 Castelul Cantacuzino din Busteni (Galerie foto) - Imaginea 20

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net