Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Castelul Peles, o capodopera de arta (Galerie foto)

12 Octombrie 2011

Construit in Sinaia intre anii 1873-1914 de catre primul rege al Romaniei, Carol I, Castelul Peles este unul dintre cele mai importante ansambluri arhitectonice din Romania, avand caracter de unicat si, prin valoarea sa istorica si artistica, ramane unul dintre cele mai importante si frumoase monumente din Europa.

Fosta resedinta regala (1883 – 1947), Castelul Peles a fost nationalizat in anul 1948 si a devenit muzeu din 1953 pana in anul 2007, cand a fost retrocedat Regelui Mihai I al Romaniei. Chiar daca face parte din patrimoniul Casei Regale, domeniul de la Peles este in continuare administrat de statul roman, prin Ministerul Culturii, la dorinta Regelui Mihai, care a dorit ca Pelesul sa isi pastreze statul de muzeu.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Pelesul a fost primul castel electrificat in intregime din Europa
. Acest lucru a fost posibil intrucat electricitatea era furnizata de Uzina Electrica proprie, aflata pe malul paraului Peles. De altfel, cladirea mai era dotata inca de atunci cu lift interior, aspirator si incalzire centrala, dar si cu acoperis mobil.

Castelul a gazduit multe personalitati ale vremii, scriitori, muzicieni, dar si regi si regine. Cea mai importanta vizita a fost aceea a batranului imparat al Austro-Ungariei, Franz Joseph, in 1896. Acesta a facut o multime de fotografii cu acel prilej, fiind impresionat de frumusetea si bogatia castelului.

AICI GASESTI CAZARE IN SINAIA


Castelul Peles are 170 de incaperi, dar doar cateva sunt accesibile turistilor. Acestea adapostesc mai multe colectii valoroase de picturi, sculpturi, armuri, covoare, mobila, tapiserii, statuete, obiecte de ceramica, elemente de vesela din aur, argint si portelan, vitralii. Camerele din circuitul turistic poarta denumiri sugestive cum ar fi: Sala Maura, Salonul Florentin, Sala Coloanelor, Sala de Concerte si Sala Armelor. Biblioteca regala ii atrage in special pe cei pasionati de carti rare, avand coperti din piele gravate cu litere de aur, dar si datorita usii secrete care se afla in spatele unui raft cu carti. Se mai pot vizita in Castelul Peles: Sala de muzica, Sala Florentina, Sala de teatru - cu peste 60 de locuri si loja regala. La etajul I se afla Sala de Concerte, Apartamentul Imperial, Sala de Consilii, Cabinetul de lucru, Sufrageria si Salonul turcesc.

Pe langa castel au fost construite Pelisorul, Corpul de Garda, Economatul, Casa de Vanatoare Foisor, Grajdurile, Uzina Electrica, si Vila Sipot.

Cum se ajunge la Castelul Peles
Din Bucuresti, poti ajuge la Sinaia pe DN 1 (Ploiesti-Brasova) sau pe DN7 (Targoviste - Sinaia). Distanta este de aproximativ 122 de km. Se mai poate ajunge cu trenul sau cu microbuzul.

Program vizitare Castelul Peles

Program de iarna (15 septembrie 2011 – 14 mai 2012)
Miercuri: 11:00 – 17:00
Joi – Duminica: 9:00- 17:00
Luni si Marti: Inchis

Program de vara (14 mai 2012 – 17 septembrie 2012)
Marti: 11:00 – 17:00
Miercuri – Duminica: 9:00 – 17:00
Luni: Inchis

ATENTIE: in luna noiembrie, Castelul Peles este inchis pentru curatenie!

Cat costa biletul de intrare la Castelul Peles
Expozitia de baza
Parter – 45 min
Adulti – 20 RON
Pensionari – 10 RON
Elevi, studenti, Card Euro < 26 – 5 RON
Ultimul grup pentru expozitia de baza intra la ora 16:15

Tur Optional I
Parter + Etaj I – 1h15min
Adulti – 50 RON
Pensionari – 25 RON
Elevi, studenti, Card Euro < 26 – 12,5 RON
Ultimul grup pentru turul optional I intra la ora 15:15

Tur Optional II
Parter+Etaj I+Etaj II – 2h
Adulti – 70 RON
Pensionari – 35 RON
Elevi, studenti, Card Euro < 26 – 17,5 RON
Ultimul grup pentru turul optional II intra la ora 15:00

Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)Tag-urile acestui articol

castele din romania program de vizitare castel peles cat costa biletul la peles foto peles imagini peles palate romania muzee romania cele mai cunoscute locuri din romania

Galerie foto

Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 1 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 2 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 3 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 4 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 5 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 6 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 7 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 8 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 9 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 10 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 11 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 12 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 13 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 14 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 15 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 16 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 17 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 18 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 19 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 20 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 21 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 22 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 23 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 24 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 25 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 26 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 27 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 28 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 29 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 30 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 31 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 32 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 33 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 34 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 35 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 36 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 37 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 38 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 39 Castelul Peles, o capodopera de arta  (Galerie foto) - Imaginea 40

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net