Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Cetatile Radesei, un grandios monument sculptat de Natura

24 Noiembrie 2012

Daca ajungeti in Apuseni, nu ratati circuitul Izvoarelor Somesului Cald. Traseul ajunge la Cetatile Radesei, denumirea unei pesteri lunga de 212 metri, al careri final este un canion. Prin interiorul acestei pesteri curge un parau, din acest motiv fiind nerecomandata vizitarea pe timp de ploaie. Intrarea in pestera se face printr-un coridor ingust cu o lungime de 15 metri, in tavanul caruia, la intrare, timpul a sfredelit o fereastra prin care iluminarea se face natural. De altfel, intreaga formatiune carstica beneficiaza de iluminat natural, datorita prezentei unor hornuri.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Dupa iesirea din pestera si canionul Radesei, lung de 47 de metri, se patrunde in Poiana Radesei. Aici paraul Radeasa se uneste cu Paraul Feredeului si dau nastere Somesului Cald. In continuare, Cheile Somesului Cald ofera privelisti de vis.

Cum se ajunge la Cetatile Radesei


Accesul la pestera se poate realiza prin intermediul drumului Oradea - Deva, pana la Sudrigiu, de unde se urmeaza drumul spre Pietroasa si mai departe spre Padis. De pe platoul Padisului se urmeaza drumul forestier si, totodata, traseul turistic spre Lacul Varasoaia, iar de acolo pe o frumoasa poteca de munte, se ajunge la Cetatile Radesei, traseul fiind marcat cu indicatoare turistice.

Pestera este amenajata sumar, cu scari de lemn, uneori dublate de lanturi metalice prinse in peretele de stanca, acolo unde trecerea este mai dificila. Datorita pozitiei favorabile si accesibilitatii sale, pestera poate fi vizitata de catre oricine.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzeul trenuletelor din Sinaia

Transalpina - Cazare, imagini, cum se ajunge

Ferma Animalelor din PantelimonTag-urile acestui articol

pesteri romania turism apuseni pesteri apuseni cetatile radesei bihor cum se ajunge la cetatile radesei

Galerie foto

Cetatile Radesei, un grandios monument sculptat de Natura - Imaginea 1 Cetatile Radesei, un grandios monument sculptat de Natura - Imaginea 2 Cetatile Radesei, un grandios monument sculptat de Natura - Imaginea 3 Cetatile Radesei, un grandios monument sculptat de Natura - Imaginea 4 Cetatile Radesei, un grandios monument sculptat de Natura - Imaginea 5 Cetatile Radesei, un grandios monument sculptat de Natura - Imaginea 6 Cetatile Radesei, un grandios monument sculptat de Natura - Imaginea 7 Cetatile Radesei, un grandios monument sculptat de Natura - Imaginea 8

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Adi a spus Duminica 25 August 2013:

Foarte frumoase fotografiile de la Cetatile Radesei. Felicitari !Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net