Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Cimitirul de la Sapanta, o perspectiva unica asupra mortii

1 Octombrie 2012

Cimitirul de la Sapanta, Maramures, este unul dintre cele mai renumite obiective turistice din Romania, fiind celebru pentru coloritul viu al mormintelor si al crucilor, prin picturile naive care le infrumuseteaza si prin epitafurile amuzante inscriptionate pe cruci. Ineditul acestui cimitir este diferentierea fata de majoritatea culturilor popoarelor, care considera moartea ca un eveniment foarte solemn.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Cimitirul Vesel de la Sapanta
a fost fondat la mijlocul anilor '30 si este produsul exclusiv al artistului popular Stan Ion Patras si, mai tarziu, al ucenicului sau, Dumitru Pop Tincu.  Acum are peste 800 de cruci sculptate din lemn de stejar, devenind un adevarat muzeu in aer liber. Unele cruci sunt pictate pe ambele parti. Pe o parte este plasata o descriere a vietii celui ingropat, iar pe celalalt o descriere a motivului mortii.

Cimitirul Vesel de la Sapanta
poate fi vizitat zilnic intre orele 10.00-18.00, contra unei taxe in valoare de 2 lei pentru copii si 4 lei pentru adulti. Accesul la Cimitirul Vesel de la Sapanta se face pe Drumul National 19, satul aflandu-se la circa 18 kilometri distanta de Sighetu Marmatiei.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

cimitirul de la sapanta turism maramures epitaf cimitirul vesel

Galerie foto

Cimitirul de la Sapanta, o perspectiva unica asupra mortii - Imaginea 1 Cimitirul de la Sapanta, o perspectiva unica asupra mortii - Imaginea 2 Cimitirul de la Sapanta, o perspectiva unica asupra mortii - Imaginea 3 Cimitirul de la Sapanta, o perspectiva unica asupra mortii - Imaginea 4 Cimitirul de la Sapanta, o perspectiva unica asupra mortii - Imaginea 5 Cimitirul de la Sapanta, o perspectiva unica asupra mortii - Imaginea 6 Cimitirul de la Sapanta, o perspectiva unica asupra mortii - Imaginea 7 Cimitirul de la Sapanta, o perspectiva unica asupra mortii - Imaginea 8 Cimitirul de la Sapanta, o perspectiva unica asupra mortii - Imaginea 9 Cimitirul de la Sapanta, o perspectiva unica asupra mortii - Imaginea 10 Cimitirul de la Sapanta, o perspectiva unica asupra mortii - Imaginea 11 Cimitirul de la Sapanta, o perspectiva unica asupra mortii - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net