Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto)

3 Iulie 2012

Un momument reprezentativ pentru arhitectura veche romaneasca, Conacul Bellu din Urlati dateaza de la jumatatea secolului 19 si a apartinut familiei Bellu, al carui nume se leaga astazi, invariabil, doar de cimitirul din Bucuresti. Conacul adaposteste o parte din colectiile baronului Alexandru Bellu (1850-1921) si a intrat in posesia statului roman in anul 1926, donat fiind de sotia sa, Alexandrina.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Inrudit cu mari domnitori (de la Ghica la Cantacuzino), innobilat cu titlul de baron la Viena si avand proprietati in toata Europa, Alexandru  Bellu s-a retras cu cei 7 copii ai sai in conacul de la Urlati, unde si-a cheltuit uriasa sa avere, colectionand tablouri si mobilier de mare pret, timbre si monede rare, obiecte bisericesti si costume populare, pe care le va dona in anul mortii, in 1921, Academiei Romane. Ultimul descendent, George Bellu, a locuit in camaruta servitorilor, pana in 1972, cand s-a stins din viata, iar sotia sa Odette (o frantuzoaica frumoasa, care abia vorbea cateva cuvinte romanesti) s-a sinucis, in saracie si disperare, la varsta de 90 de ani!

Actuala cladire facea parte dintr-un vast complex. Palatul, bucataria sau biserica au fost distruse de timp si nepasare, ori de bombardament in al doilea razboi mondial. Se preconizeaza ca intreg complexul de cladiri sa fie, in timp, refacut. Dar, din pacate, ca peste tot, lipsesc banii. Cladirea pastrata pana astazi este compusa din mai multe incaperi, mobilate cu diverse piese vechi, reunind epoci, stiluri si origini de tot felul: italiana, florentina, bologneza, franceza, austriaca, araba, dar si romaneasca, cu precadere brancoveneasca. Foarte interesanta este camera orientala cu narghilele si pantofii cu clopotei ai dansatoarelor din buric, dormitorul cu patul imens de baldachin si salonul japonez. Interesanta poate fi si vizitarea cramei conacului, ultima incapere cuprinsa in circuitul care se parcurge in cursul vizitei. Conacul Bellu ar merita sa fie mult mai cunoscut, dar amplasarea intr-o zona deloc turistica este un obstacol pentru potentialii vizitatori.

Tarif intrare la Conacul Bellu
: 8 lei adulti, 4 lei redus. Taxa de fotografiere este de 25 de lei

Program de vizitare al Conacului Bellu: marti-duminica, intre 9:00 - 17:00. Luni este inchis

Adresa Conacului Bellu
: orasul Urlati, str. Orzoaia de Sus nr. 2, judetul Prahova. Telefon: 0244.271.721

Cum se ajunge la Urlati:
 Din Bucuresti sunt aproximativ 85 de km. Se merge pe DN1 pana la sensul giratoriu, iar apoi catre Buzau pe soseaua de centura. Din soseaua Ploiesti-Buzau, se merge prin localitatea Albesti-Paleologu. De aici se face un drum de circa 6 km pana la Urlati. Ajunsi la Urlati, trebuie sa intrebati de conac, pentru ca nu sunt indicatoare. Conacul e situat pe o colina impadurita, la care se ajunge pe niste stradute laturalnice

Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)


Sursa foto: Fundatia Calea VictorieiTag-urile acestui articol

conacul bellu castele romania palate romania cum se ajuge la urlati muzee romania

Galerie foto

Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 1 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 2 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 3 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 4 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 5 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 6 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 7 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 8 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 9 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 10 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 11 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 12 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 13 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 14 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 15 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 16 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 17 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 18 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 19 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 20 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 21 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 22 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 23 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 24 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 25 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 26 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 27 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 28 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 29 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 30 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 31 Conacul Bellu din Urlati (Galerie foto) - Imaginea 32

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net