Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


FOTO Cum aratau statiunile de la Marea Neagra in perioada comunista

9 Iunie 2013

Cine vrea sa petreaca o vacanta la Marea Neagra in Romania o poate face in cele 12 statiuni: Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, 2 Mai si Vama Veche. Pe langa aceste statiuni, turistii se mai pot caza in orasele Constanta si Mangalia. Toate statiunile se afla situate in judetul Constanta iar locurile de cazare sunt grupate in hoteluri de 1, 2, 3, 4 sau 5 stele, moteluri, pensiuni sau campinguri. O alta varianta, destul de raspandita, este cazarea la particulari.

Mamaia este cea mai mare statiune de pe litoral
. Primele amenajari in scop turistic sunt realizate in anul 1906. In anul 1935 se construieste Cazinoul iar in anul 1934 apare primul hotel, de fapt o vila mare. Primul hotel in adevaratul sens a fost Rex (1936), dar abia in anul 1957 incep sa apara si hotelurile-bloc, primele fiind hotelul Parc si cel numit atunci Bucuresti (actual IAKI), care si astazi reprezinta doua dintre hotelurile mai inalte ale Mamaiei.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Sursa foto: Muzeul National de Istorie a Romaniei

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

cazare litoral poza mamaia imagini marea neagra hotel marea neagra

Galerie foto

FOTO Cum aratau statiunile de la Marea Neagra in perioada comunista - Imaginea 1 FOTO Cum aratau statiunile de la Marea Neagra in perioada comunista - Imaginea 2 FOTO Cum aratau statiunile de la Marea Neagra in perioada comunista - Imaginea 3 FOTO Cum aratau statiunile de la Marea Neagra in perioada comunista - Imaginea 4 FOTO Cum aratau statiunile de la Marea Neagra in perioada comunista - Imaginea 5 FOTO Cum aratau statiunile de la Marea Neagra in perioada comunista - Imaginea 6 FOTO Cum aratau statiunile de la Marea Neagra in perioada comunista - Imaginea 7 FOTO Cum aratau statiunile de la Marea Neagra in perioada comunista - Imaginea 8 FOTO Cum aratau statiunile de la Marea Neagra in perioada comunista - Imaginea 9 FOTO Cum aratau statiunile de la Marea Neagra in perioada comunista - Imaginea 10 FOTO Cum aratau statiunile de la Marea Neagra in perioada comunista - Imaginea 11 FOTO Cum aratau statiunile de la Marea Neagra in perioada comunista - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net