Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


FOTO | O noua atractie la Salina Turda. Mina Ghizela, deschisa publicului

1 August 2015

Salina Turda  vine cu o noua atractie aflata in subteranul minei de sare. Mina Ghizela, despre care pana acum se amintea doar in pliantul oferit impreuna cu biletul de intrare, a fost deschisa publicului. Ghizela este mina in care se arata primele urme de exploatare la Salina Turda si despre care se spune ca dateaza de pe vremea romanilor. Turistii vor putea vedea fagase taiate in sare pentru delimitarea brazdelor, modul de amplasare a penelor cu care brazdele erau detasate din masivul de sare, organizarea abatajului pentru o amplasare optima a taietorilor de sare in mina si vor primi informatii privind modul de deschidere a unei mine de tip trapezoidal.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Mina Ghizela a fost proiectata in acelasi sistem ca si mina Rudolf, insa in urma inchiderii exploatarii sarii in anul 1932, camera ramane in stadiul de lucrari de pregatire a exploatarii. Spectacolul adancurilor este completat de formatiunile carstice depuse pe compartimentul de transport al putului de acces. Turistul are acces vizual pentru a admira aceste depuneri unice de sare prin intermediul ferestrelor realizate in panoul de separare a compartimentelor de circulatie, respectiv de transport al putului minei Ghizela. Stalactite inclinate si depuneri de cristale cubice de sare completeaza formatiunile de sare secundara existente in aceasta parte a salinei.

Accesul turistilor in mina Ghizela se va face prin achitarea unui tarif suplimentar biletului de intrare, in grupuri de maxim 20 persoane insotite de ghid. Accesul in mina Ghizela se face exclusiv pe scari.

Programul de vizitare al Salinei Turda este zilnic, intre orele 09:00 - 19:00. Ultima intrare este la ora 18:00. Tariful de intrare este 20 lei pentru adulti, 10 lei pentru copii/elevi/studenti si 12 lei pentru pensionari. Copiii sub 3 ani au accesul gratuit.

Poate vrei sa citesti si despre:
Minunile naturale ale Romaniei

Cele mai spectaculoase cetati din Romania
Ce reprezinta numele judetelor RomanieiTag-urile acestui articol

mina ghizela salina turda

Galerie foto

FOTO | O noua atractie la Salina Turda. Mina Ghizela, deschisa publicului - Imaginea 1 FOTO | O noua atractie la Salina Turda. Mina Ghizela, deschisa publicului - Imaginea 2 FOTO | O noua atractie la Salina Turda. Mina Ghizela, deschisa publicului - Imaginea 3 FOTO | O noua atractie la Salina Turda. Mina Ghizela, deschisa publicului - Imaginea 4 FOTO | O noua atractie la Salina Turda. Mina Ghizela, deschisa publicului - Imaginea 5

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net