Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto)

23 Ianuarie 2012

An de an in Romania se organizeaza diferite festivaluri, unele dintre acestea fiind unicat in lume. Daca in Ivrea, Italia, avem Batalia cu portocale, la Prejmer se desfasoara Festivalul Clatitelor. Carnavalul - Fasching in limba germana - este un obicei reinviat la initiativa tinerilor, el fiind mostenit de la sasii care locuiau in Prejmer.

Obiceiul are loc chiar inaintea Postului Pastelui pentru a alunga spiritele rele si pentru a imbia razele soarelui.

Festivalul este deschis de caravana mascatilor, formata din carute pline cu barbati mascati care prepara clatitele pe drum si se plimba prin localitate, impartindu-le trecatorilor. Gustoasele clatite sunt gatite dupa retete traditionale sasesti, unice in tara noastra. Printre sortimente se numara cele cu gemuri de fructe, ciocolata, torturi de clatite etc.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook

Cu o seara inaintea Carnavalului, tinerii se intalnesc sa-si pregateasca mastile pentru a doua zi, in atmosfera traditionala a cantecelor si dansurilor populare germane. Dimineata, cete de feciori mascati colinda satul. Din alai fac parte acordeonisti, tobosari, trompetisti mascati si o caruta cu soba in care se pregatesc clatitele pe care tinerii le ofera localnicilor primind in schimb faina, zahar, oua, vin sau bani pe care le folosesc la prepararea gogosilor servite la Balul Mascat.

In timpul periplului lor prin sat, tinerii obisnuiesc sa fure in caruta cu coviltir cate o fata pe care parintii trebuie sa o rascumpere. Ziua se incheie cu parada mastilor si petrecerea Balului Mascat continua pana in zori.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

festivalul clatitelor festivaluri romania Fasching

Galerie foto

Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 1 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 2 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 3 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 4 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 5 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 6 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 7 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 8 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 9 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 10 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 11 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 12 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 13 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 14 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 15 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 16 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 17 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 18 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 19 Festivalul Clatitelor de la Prejmer (Galerie foto) - Imaginea 20

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net