Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Focurile vii de la Lopatari (Galerie foto)

22 Decembrie 2011

Denumite atat de plastic de catre localnici - Focuri vii, fenomenul flacarilor care apar din pamant si nu se stig niciodata a suscitat in mintea oamenilor povesti care mai de care mai misterioase. Mai degraba incarcate de misticism, ele nu spun nimic despre cat de fireasca este formarea lor si nici despre ce sunt de fapt. Focurile vii sunt un fenomen natural, altfel foarte interesant, care consta in aprinderea emanatiilor de gaze naturale prin frecare cu solul si care raman aprinse la suprafata pamantului timp indelungat. Atunci cand ploua abundent ele se sting, pentru ca apoi sa apara din nou, la scurta vreme.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Ca si in cazul Vulcanilor Noroiosi, mitul trebuie asezat in cadrele lui oneste. Daca va asteptati la pale de flacari inalte cat casa si la spectacole de focuri care danseaza pe dealuri, ei bine, veti fi dezamagiti. Aceste mici cratere arse nu depasesc in diametru un metru, iar suprafata totala pe care se intind este de circa 15-20 de metri patrati. Flacara lor seamana mai degraba cu cea a unei lampi cu spirt, iar in rare situatii, mai ales noaptea, puteti vedea focuri de cativa centrimetri.

Focurile vii se afla pe suprafata comunei Terca, in nordul Buzaului
, si ca sa ajungeti aici aveti de parcurs cu masina un drum pitoresc. Drumul este unul presarat cu dealuri verzi, pasuni, flori de camp, stanci abrupte, dar si cu fenomene naturale pe care le intalniti pe parcurs, dar asta e valabil doar pentru portiunea asfaltata. De la Lopatari la Terca va puteti bucura de peisaj, valea Slanicului oferind ochiului multe din comorile naturii inca neatinse de civilizatie. Treceti Slanicul pe o punte de lemn, iar odata ajunsi pe malul celalalt incepeti sa urcati un deal despre care locuitorii va vor spune ca adaposteste focurile vii, care sunt in apropiere. Veti descoperi un platou in care palpaie flacarui in palnii din pamant ars. Locul este vizitat anual de sute de turisti romani si straini care vin pentru a le vedea.

Cum se ajunge la Focurile Vii de la Lopatari:
localitatea este situata la 63 de km de Buzau. Din Buzau se merge spre Focsani, pe drumul judetean DJ203K Maracineni - Lopatari, apoi se merge pe DC159 Lopatari - Terca, drum de 8 km. Este cea mai proata parte a drumului, nu exista asfalt. De aici se merge pe jos. Nu exista indicatoare, dar ii puteti intreba pe localnici. Sunt doua cai de acces: prin zona abrupta cu pante de 45 grade, sau prin padurice, peste fanete si parleazuri. Drumul dureaza cam 30-35 minute.

Astfel de fenomene se mai regasesc in Romania in localitatile Andriesu de Jos si Reghiu din judetul Vrancea. In lume, acest fenomen e intalnit in Turcia, Austria, Asia si SUA.

In apropiere de zona Focurilor Vii de la Lopatari, turistii pot vizita un alt fenomen unic in Europa: Vulcanii Noroiosi. Tot in judetul Buzau se mai poate vizita si Tabara de Sculptura de la Magura.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

focurile vii de la loptari vulcanii noroiosi focurile vii buzau focurile vii

Galerie foto

Focurile vii de la Lopatari (Galerie foto) - Imaginea 1 Focurile vii de la Lopatari (Galerie foto) - Imaginea 2 Focurile vii de la Lopatari (Galerie foto) - Imaginea 3 Focurile vii de la Lopatari (Galerie foto) - Imaginea 4 Focurile vii de la Lopatari (Galerie foto) - Imaginea 5 Focurile vii de la Lopatari (Galerie foto) - Imaginea 6 Focurile vii de la Lopatari (Galerie foto) - Imaginea 7 Focurile vii de la Lopatari (Galerie foto) - Imaginea 8

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net