Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto)

12 Februarie 2012

Aflat intr-o zona ce aminteste de Bucurestiul de odinioara, Foisorul de Foc era, la momentul constructiei, cea mai inalta cladire din Bucuresti. Scopul pentru care a fost ridicat a fost acela de observare a incediilor din oras. Cu o inaltime de 42 de metri, Foisorul de Foc a fost construit in anul 1890 si a fost folosit de catre pompieri pana in anul 1935 cand, raspandirea telefoniei dar si aparitia unor cladiri mult mai inalte, a facut ca acesta sa-si piarda rolul initial. Din anul 1963, Foisorul de Foc a fost transformat in Muzeu al Pompierilor.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


In anul 1892 au fost montate rezervorul de apa de 750 mc si instalatiile auxiliare, dar, din pacate, s-a constatat ca pompele din Grozavesti nu aveau putere sa ridice apa la nivelul rezervorului, de aceea s-a renuntat la utilizarea acestui sistem. La etajul 1 se aflau biroul comandamentului pichetului, camera de garda si dormitorul pompierilor, la etajul 2 comandantul postului de pompieri si bucataria, iar la etajul 3 se depozitau materialele si se faceau reparatii. Accesul in cladire se facea pe patru usi diametral opuse, iar scara interioara ajungea pana la etajul 3, de aici in sus fiind fixata pe peretele exterior al bazinului de apa. Cladirea are pana in anul 1961 diverse destinatii, dintre cele mai variate si mai neasteptate: locuinte, birouri sau arhiva.

In perioada 1961-1963, cladirea este renovata si amenajata drept muzeu
, fiind dezafectat rezervorul de apa, iar in locul acestuia au fost create trei nivele, fara a se modifica inaltimea originala. S-a instalat liftul, scara centrala a fost prelungita pana la ultimul etaj, intrarea a fost  inlocuita, iar la etajul IV a aparut un balcon circular intern. Din 1992 functioneaza ca Muzeu National al Pompierilor Romani.

Vizitatorii au ocazia sa vada printre exponate mijloace de stingere a incendiilor, incepand de la antichitatea romana pana la cele contemporane. De asemenea, sunt expuse modele de uniforme purate de-a lungul timpului de pompieri.

Programul de vizitare este unul impropriu unui muzeu: luni - vineri 8-16. Sambata si duminica este deschis doar grupurilor care suna inainte pentru programari la telefon 021.252.28.84. Accesul vizitatorilor se face cu liftul pana la etajul sase, de unde se coboara vizitand salile de expozitie situate pe etaje. Pret bilete de intrare: 3 lei adulti, 1,5 lei elevi, studenti, pensionari.

Adresa Foisorului de Foc: B-dul Ferdinand I, nr. 33, Sector 2. Mijloace de transport care ajung in zona: 69, 79, 86, 90, 133, 135.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

foisorul de foc muzeul national al pompierilor muzeul pompierilor bucuresti muzeul pompierilor muzee bucuresti obiective turistice bucuresti

Galerie foto

Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 1 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 2 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 3 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 4 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 5 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 6 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 7 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 8 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 9 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 10 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 11 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 12 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 13 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 14 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 15 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 16 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 17 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 18 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 19 Foisorul de Foc - Muzeul National al Pompierilor (Galerie foto) - Imaginea 20

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net