Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto)

19 Februarie 2012

Prima Gradina Botanica din Bucuresti a fost intemeiata in anul 1860 de catre Carol Davila, in apropiere de Facultatea de Medicina, in urma unui decret semnat de A.I. Cuza. Gradina a fost mutata in spatiul actual in anul 1884 de catre Dimitrie Brandza, un botanist roman, si de catre Fuchs, un arhitect peisagist belgian.

Gradina a fost inaugurata in 1891, dupa ce serele au fost construite si populate, dar a fost afectata de inundatia care a avut loc in 1892. Gradina a fost apoi avariata in timpul primului razboi mondial, cand a fost folosita de trupele de ocupatie germane, si in al doilea razboi mondial, cand a fost atinsa de bombardamentele anglo-americane de la 4 aprilie 1944. Atunci, din cele peste 700.000 de exponate ale ierbarului au fost salvate numai 200.000 planse.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Gradina Botanica din Bucuresti
este organizata pe sectoare: unele sunt amplasate in aer liber, fiind populate cu plante anuale sau perene, rezistente la conditiile iernilor de campie, altele sunt amplasate in spatii acoperite in care plantele vii sau conservate in diverse moduri sunt protejate cu grija.

Muzeul Gradinii Botanice se afla situat la intrarea in Gradina, intr-o cladire in stil brancovenesc. In acest muzeu sunt expuse peste 5.000 de specii de plante, inclusiv 1.000 de specii exotice.

Sera Veche a Gradinii Botanice a fost construita intre anii 1889-1891, dupa modelul Serelor din Liege. In anul 1976 a fost inchisa pentru public, continuand sa adaposteasca doar plante de cultura. Pavilionul a fost reabilitat in anul 2011, a fost gandit ca un colt de padure tropicala si contine reprezentanti ai multor familii de plante exotice.

In Gradina Botanica se organizeaza evenimente, expozitii (Flori… de Florii, Culorile toamnei, Roadele toamnei) si programe de educatie ecologica (Scoala naturii).

Adresa Gradinii Botanice din Bucuresti: Soseaua Cotroceni Nr. 32, telefon: 021.318.15.59

Cum se ajunge la Gradina Botanica
: troleibuzele: 62, 71, 93, autobuzul 336, statia de metrou Eroilor

Program de vizitare Gradina Botanica:
vara luni-duminica: 1 aprilie – 30 septembrie: 8:00 – 20:00
iarna luni-duminica: 1 octombrie – 31 martie: 8:00 – 18:00

Muzeul Botanic se poate vizita marti, joi, sambata si duminica intre orele 09-13

Cat costa intrarea in Gradina Botanica:
5 lei adulti, 3 lei redus (copii, pensionari). Pret intrare Muzeul Botanic: 2 lei adulti, 1 leu redus. Copiii sub 7 ani, veteranii de razboi si studentii Universitatii din Bucuresti au acces gratuit.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

gradina botanica gradina botanica bucuresti program program gradina botanica bucuresti gradina botanica din bucuresti poze gradina botanica intrare gradina botanica

Galerie foto

Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 1 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 2 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 3 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 4 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 5 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 6 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 7 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 8 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 9 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 10 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 11 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 12 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 13 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 14 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 15 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 16 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 17 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 18 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 19 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 20 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 21 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 22 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 23 Gradina Botanica din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 24

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net