Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto)

8 Mai 2012

Langa Ploiesti, pe centura de est a orasului, se afla unul dintre cele mai cunoscute lacasuri de cult din Romania: Manastirea Ghighiu. Manastirea Ghighiu a devenit cunoscuta pentru icoana facatoare de minuni, care este adusa din Siria, dar si pentru izvorul tamaduitor aflat in curtea manastirii.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul a ajuns in Romania in anul 1958, ea fiind adusa de catre episcopul Vasilios Samaha si oferita Patriarhului Justinian Marina, in urma unui vis. Icoana a fost adusa din Siria si depusa in Catedrala Patriarhala din Bucuresti. Se spune ca Maica Domnului i-a cerut Preafericitului Patriarh, in vis, sa ii duca icoana siriaca la Manastirea Ghighiu. Parintii au hotarat ca icoana sa fie dusa la Manastirea Ghighiu, unde a inceput sa faca minuni. Sfanta icoana a fost adusa la Manastirea Ghighiu in data de 25 februarie 1958. Icoana este zugravita pe lemn de santal si pastreaza numele de "Siriaca" datorita provenientei sale, ea fiind renumita mai ales pentru ajutor in nastere de prunci si tamaduirea unor boli.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Actuala biserica a manastirii a fost zidita intre anii 1858-1866 chiar pe temelia fostei bisericute de lemn. Arhitectura bisericii aminteste de stilul brancovenesc. Pictura a fost lucrata in ulei de Gheorghe Tattarescu in anul 1865, sub influenta scolii italiene, exceptand cupola.

Cum se ajunge la Manastirea Ghighiu: din Bucuresti, se merge spre Ploiesti, pe DN1. La intersectia cu centura orasului, se merge inainte, catre oras si imediat se face dreapta. Biserica se afla pe partea dreapta. Exista parcare.

Date contact Manastirea Ghighiu: tel/fax: 0244.277.198, 0732.128.464. Email: elena_eupraxia@yahoo.com

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

manastirea ghighiu contact manastiri din romania icoana facatoare de minuni manastirea ghighiu adresa cum se ajunge la manastirea ghighiu manastirea ghighiu poze

Galerie foto

Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 1 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 2 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 3 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 4 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 5 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 6 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 7 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 8 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 9 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 10 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 11 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 12 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 13 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 14 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 15 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 16 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 17 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 18 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 19 Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu (Foto) - Imaginea 20

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net