Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Lacul Albastru, minunea din Maramures (FOTO)

6 Noiembrie 2013

Lacul Albastru este un obiectiv turistic remarcabil, unic in Europa, situat langa Baia Sprie. Este singurul lac din lume care isi schimba culoarea in functie de lumina si de oamenii care inoata sau nu in el. Lacul Albastru s-a format prin prabusirea unei galerii miniere de exploatare de pe filonul Domnisoara in anii 1919– 1920, unde de-a lungul timpului s-a colectat apa de ploaie. Datorita solubilizarii compusilor sulfurosi, apa are culoarea verde-albastrui, uneori cu reflexe de smarald. Lacul are o adancime de 4 metri, iar distanta de la un mal la altul este de 50 metri.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Apa lacului are o concentratie destul de puternica de sulf, de 7,8 grame la litru, iar ph-ul apei este de 4. Cu toate ca in lac nu traieste nicio vietate din cauza compozitiei de sulf si cupru, apa nu este periculoasa pentru cei care inoata in el. Oamenii locului spun povesti minunate despre lac, cum ca el ar comunica cu Marea Neagra prin vechile galerii subterane prabusite, care sunt foarte adanci.

Pentru a ajunge la Lacul Albastru, se pleaca din centrul orasului Baia Sprie, apoi se urca, prin spatele bisericii catolice, pe strada care merge in directia nordica pana la liziera padurii. De aici poteca urca in serpentine pana la lac. Traseul se parcurge in 45 – 60 de minute.

Daca ajungeti in Baia Sprie, nu ratati o vizita la partiile de schi de la Suior si Mogosa, partii dotate cu telescaun, nocturna, tunuri de zapada, piste bob, etc, un loc ideal pentru iubitorii sporturilor de iarna. De asemenea Lacul Bodi, padurile, dealurile, muntii din imprejurimi sunt tot atatea motive sa vizitati vechiul centru minier din Maramures.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

lacul albastru lacul fara fund obiective maramures lacuri romania

Galerie foto

Lacul Albastru, minunea din Maramures (FOTO) - Imaginea 1 Lacul Albastru, minunea din Maramures (FOTO) - Imaginea 2 Lacul Albastru, minunea din Maramures (FOTO) - Imaginea 3 Lacul Albastru, minunea din Maramures (FOTO) - Imaginea 4 Lacul Albastru, minunea din Maramures (FOTO) - Imaginea 5 Lacul Albastru, minunea din Maramures (FOTO) - Imaginea 6 Lacul Albastru, minunea din Maramures (FOTO) - Imaginea 7 Lacul Albastru, minunea din Maramures (FOTO) - Imaginea 8

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net