Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Lacul Vulturilor (Galerie foto)

26 August 2012

In muntii Siriului, la altitudinea de 1420 de metri, se afla Lacul Vulturilor, cunoscut printre localnici si ca Lacul fara Fund. Aceste doua nume stau la baza a doua legende. Primul nume vine de la faptul ca aici, conform unei legende, consemnata de Alexandru Vlahuta in cartea Romania pitoreasca, lacul ar fi locul unde vulturii vin primavara sa-si invete puii sa zboare. Numele de Lacul fara Fund e fortat, dat fiind ca lacul avand o adancime maxima de 2.5 metri. Acest nume provine dintr-o legenda despre un cioban care si-a lasat turma de mioare, a aruncat o un ciomag in apa lacului si a plecat. Dupa o perioada de timp ciobanul si-ar fi regasit bata in apele Marii Negre si, mistuit de dorul mioarelor si a locurilor natale, se intoarce acasa.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Lacul este amplasat intr-o zona salbatica, putin cunoscuta de turisti. Traseul catre Lacul fara Fund trece prin Valea Neagra si dureaza in jur de 3 ore. Pe timp de iarna, este mai dificil, dar vara este accesibil. In imediata apropiere a lacului se afla si o cabana, dar aceasta nu este tot timpul deschisa.  Pe un versant stancos din apropiere se gaseste singurul loc din Muntii Buzaului unde pot fi vazute capre negre.

Cum se ajunge la Lacul Vulturilor

Traseul cel mai usor de urmat spre Lacul fara Fund este cel dinspre Buzau, urmand soseaua spre Intorsura Buzaului - Brasov. Dupa barajul de la Siriu, in partea stanga a drumului, se afla cabana Valea Neagra. De aici se traverseaza raul, iar la prima intersectie se face dreapta. Dupa aproximativ 15 minute veti ajunge la capatul drumului forestier. De aici se traverseaza un izvor si din nou la dreapta. Se urmaresc marcajele pana la golul alpin Poarta Vanturilor, iar de aici veti ajunge direct la lac.

Exista de asemenea un alt traseu spre Lacul Vulturilor, un traseu ce pleaca din comuna Chiojdu spre aceasta destinatie. Distanta este de 20 km. Se poate urca cu un 4×4, traseul se parcurge in aproximativ 2 ore sau in jur de 5 ore fara masina. Pe malul lacului se afla cabana de vanatoare Lacul Vulturilor. Cabana este inchisa pentru turisti.

Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)Tag-urile acestui articol

lacul fara fund lacuri romania lacul vulturilor obiective turistice buzau buzau turism

Galerie foto

Lacul Vulturilor  (Galerie foto) - Imaginea 1 Lacul Vulturilor  (Galerie foto) - Imaginea 2 Lacul Vulturilor  (Galerie foto) - Imaginea 3 Lacul Vulturilor  (Galerie foto) - Imaginea 4 Lacul Vulturilor  (Galerie foto) - Imaginea 5 Lacul Vulturilor  (Galerie foto) - Imaginea 6 Lacul Vulturilor  (Galerie foto) - Imaginea 7 Lacul Vulturilor  (Galerie foto) - Imaginea 8

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net