Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto)

19 Noiembrie 2011

Manastirea Ciolanu este cea mai cunoscuta manastire de pe teritoriul Buzaului. Aproape ca nu exista buzoian care sa nu fi fost macar o data aici sau sa nu stie cu aproximatie unde se afla manastirea Ciolanu. Inainte dea fi privita ca un lacas de cult, Manstrirea Ciolanu este o atractie turistica. De fapt, nimeni nu mai stie din ce motiv vine sa o viziteze: dintr-o cucernica pornire spre cele sfinte sau din nevoia de a fi alaturi de ceilalti la marile evenimente de peste an: Pastele, Craciunul sau, mai ales, Sfanta Marie Mare, cand, printr-o frumoasa traditie, gasesti aici cele mai mari adunari de credinciosi.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Amplasata in inima padurilor Tisaului, Manastirea Ciolanu isi leaga numele indestructibil de Tabara de Sculptura de la Magura sau invers. Cu alte cuvinte, nu poti ajunge pana aici si sa vizitezi doar una dintre cele doua minuni ale Buzaului, mai ales ca ele se completeaza de la sine: se afla practic pe acelasi loc - un deal insorit si pitoresc, ce se ridica luminos din padurile verzi ale Tisaului.

Prin traditie, se atribuie ctitorirea Manastirii Ciolanu Doamnei Neaga (sotia domnitorului Mihnea al II-lea Turcitul) pe la 1590, dar unele izvoare spun ca ar fi cladit-o un boier transilvanean, Dumitru Ciolanu (impreuna cu boierii Soresti din Vernesti), pe la 1568. Cuprinde doua biserici: pe cea veche, cu hramul Sfantului gheorghe, cladita de Doamna Neaga, si pe cea noua, construita de episcopul Chesarie al Buzaului la 1828. Biserica noua a ars aproape intergral intr-un incendiu in 1855, dar a fost refacuta. Pictorul  Nicolae Teodorescu a refacut picturile din catapeteasma, iar ucenicul sau Gheorghe Tattarescu icoanele mari care se pastreaza si astazi.

In incinta manastirii exista si o valoroasa colectie de arta veche bisericeasca si de tiparituri apartinand Episcopiei Buzaului. Manastirea Ciolanu se bucura de ocrotirea a zece sfinti deoarece in anul 1830 au fost aduse din Grecia moastele sfintilor: Gheorghe, Parascheva, Mercurie, Haralambie, Pantelimon, Trifon, Ignatie, Eftimie, Neofit si Acachie.

Cum se ajunge la
Manastirea Ciolanu
Manastirea Ciolanu se afla exact langa Tabara de Sculptura de la Magura. In functie de directia din care veniti, este localizata la 25 de kilometri de Monteoru (daca veniti dinspre Urziceni sau Buzau), pe drumul local direct prin Vernesti, si in imediata apropiere a localitatii Magura, (daca veniti dinspre Brasov - DN10) manastirea fiind plasata peste drum de Tabera de Sculptura.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

manastiri romania manastirea ciolanu manastirea ciolanu buzau cum se ajunge la manastirea ciolanu tabara de sculputura de la magura

Galerie foto

Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto) - Imaginea 1 Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto) - Imaginea 2 Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto) - Imaginea 3 Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto) - Imaginea 4 Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto) - Imaginea 5 Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto) - Imaginea 6 Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto) - Imaginea 7 Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto) - Imaginea 8 Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto) - Imaginea 9 Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto) - Imaginea 10 Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto) - Imaginea 11 Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto) - Imaginea 12 Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto) - Imaginea 13 Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto) - Imaginea 14 Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto) - Imaginea 15 Manastirea Ciolanu din Buzau (Galerie foto) - Imaginea 16

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net