Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

15 Septembrie 2011

Muzeul Antipa a fost primul muzeu pe care l-am vizitat. Copil fiind, am fost fascinat de dinozauri, de insectarele cu fluturi, de pestera in care se afla omul preistoric precum si de toate celelalte exponate din muzeu.

Pentru ca a fost considerat depasit, Muzeul Antipa a intrat intr-un amplu proces de refacere si reorganizare in anul 2009. Deschiderea sa a fost amanata in mai multe randuri, dar in cele din urma, pe 17 septembrie 2011, Muzeul Antipa a reintrat in circuitul turistic.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Cei care vor trece pragul Muzeului Antipa isi vor aminti, poate, de ultima vizita, facuta in copilarie - scheletul de Dinotherium gigantissimum, singurul complet din lume, sau renumita colectie de fluturi sunt tot acolo, dar vor descoperi si un muzeu nou-nout.

Cele 2.000 de exemplare de animele naturalizate sunt expuse in mediul lor natural recreat, alaturi de vecinii sau dusmanii lor din acest habitat, in ipostaze cat mai naturale: o haita de lupi ataca un cerb, ceea ce este ilustrat si intr-un film proiectat alaturi, sau un pui de strut iese din ou.

Din adancul marilor pana in savana africana sau la Polul Nord, sunt puse in lumina reflectoarelor, potrivita si aceasta pentru a ilustra un anumit moment din zi sau felul in care se vede in apa, tot felul de specii de animale, despre care publicul se poate informa indelung cu ajutorul info touch-urilor. Nu lipsesc sunetele sau proiectiile ilustrative - in spatele unui grup de pelicani impaiati se vede un stol din cei reali luandu-si zborul.

La intrare, vizitatorii vor vedea mai intai scheletul unui mastodont din America de Nord si, pe pereti, doua trofee cu capete de elefant. Dupa aceste exponate impresionante, ei vor putea descoperi, la demisol, fauna Romaniei. Intr-o diorama de 17 metri lungime, ca un acvariu urias, sunt expusi pesti naturalizati din Marea Neagra. Urmeaza speciile din apele dulci, lunca inundabila a Dunarii, Delta Dunarii, stepa, Baraganul, Subcarpatii, zona alpina si asa mai departe. La capatul drumului, se va trece printr-un culoar stramt de pestera reconstituita, care era in muzeu si inainte de modernizare, dar a fost extins. Au fost reproduse desene rupestre si plasate oase umane, ca cele descoperite in Carpati, dar si in Ghetarul de la Scarisoara, la scara redusa. Vietuitoarele pesterilor se regasesc la iesire in recipiente de diferite dimensiuni.

La parter, se poate vedea fauna Pamantului, cu ursi polari si foci plutind pe bucati de gheata, speciile exotice din Madagascar pana in India si Australia, pana la insecte de toate formele, marimile si culorile. De asemenea, exista o sectiune dedicata rocilor si mineralelor, o sala cu trofee, unde sunt intinse si piei de sarpe, o zona unde sunt expusi "Uriasii marilor" - schelete de morsa, narval si balena cu cocoasa.

Alte fosile sunt prezentate in mod inedit, de parca abia au fost scoase la lumina, sub o podea de sticla, pe care vizitatorii merg, iar de o parte si de alta a salii sunt alte schelete reconstituite.

Omul nu este neglijat in expozitie, fiind prezentata evolutia creierului sau a altor organe, de la peste la om, trecand prin toate vertebratele, mulaje cu aborigeni de pe toate continentele si filme ce trateaza actiunea omului asupra biosferei si invita publicul sa reflecteze la problemele de mediu.

Muzeul  National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" isi are originea in Muzeul National de Istorie Naturala si Antichitati din Bucuresti fondat la 3 noiembrie 1834. In anul 1893, Take Ionescu, ministrul Cultelor si al Instructiunii Publice, l-a numit pe doctorul Grigore Antipa in functia de director al Sectiei de Zoologie a Muzeului. Din 1903, Grigore Antipa a inceput demersurile pentru construirea unui local special, destinat unui „muzeu de Istorie Naturala demn de capitala tarii”.

In perioada 1904-1906, sub directa indrumare a lui Grigore Antipa a fost construita cladirea "de la Sosea", actualul sediu al muzeului. Este primul edificiu din Romania inceputului de secol XX, construit in scopul de a deveni muzeu. Inaugurarea oficiala a Muzeului "Grigore Antipa" in actualul sediu a avut loc in prezenta Regelui Carol I, a Printului Ferdinand si a Printesei Maria, pe 24 mai 1908. Cu aceasta ocazie au fost deschise pentru vizitare 16 sali, dintre care una cuprindea patru diorame biogeografice, create de Grigore Antipa, printre primele realizate in lume si care, datorita calitatii lor, au servit drept model pentru multe alte muzee din tara si strainatate. Dioramele din muzeele de stiintele naturii sunt prezentari expozitionale, ecologice si biogeografice, in care speciile de plante si animale sunt montate pe substraturi si in decoruri care imita mediul lor natural de viata.

Actualul patrimoniu al muzeului este format din colectii zoologice, de minerale si roci, paleontologice si etnografice. In urma colectarilor realizate de specialisti din tara si strainatate, a donatiilor si achizitiilor, colectiile muzeului au sporit permanent, astfel ca, in prezent, ele cuprind peste 2 milioane de piese.

In cadrul muzeului sunt amenajate o cafetarie, o sala multimedia, doua sali pentru activitati cu copiii si un magazin cu suveniruri.

Cat costa intrarea la muzeul Antipa
Biletul de intrare la Muzeul Antipa costa 15 de lei. Pensionarii platesc 10 lei, iar elevii si studentii 5 lei. Muzeul organizeaza ghidaje pentru grupuri de pana la 20 de persoane (ghidaj limba romana 50 lei, ghidaj limba engleza/franceza: 100 lei).

Audioghid: tarif: 10 lei/persoana, disponibil in limbile: romana si engleza

Fotografieri si filmari video in cadrul Muzeului Antipa
Fotografierea si filmarea in interes personal sunt permise numai in spatiile extramuzeale in mod gratuit, iar pentru fotografieri si filmari interioare, se va solicita acordul Consiliului de Administratie, prin compartimentul secretariat:
- taxa de fotografiere profesionisti: 1000 lei / ora
- taxa de filmare profesionisti: 2000 lei / ora

Program Muzeul Antipa
Vara
Luni - marti: Inchis
Miercuri - duminica: 10.00 - 20.00 (accesul vizitatorilor va fi permis numai pana la ora 19.00)

Iarna
Luni: Inchis
Marti - vineri: 10.00 - 18.00 (accesul vizitatorilor va fi permis numai pana la ora 17.00)
Sambata - duminica: 10.00 - 20.00 (accesul vizitatorilor va fi permis numai pana la ora 19.00)

Cum se ajunge la muzeul Antipa
Muzeul Antipa este situat in Sos. Kiseleff nr. 1, vis-a-vis de Palatul Victoria, unde se afla sediul Guvernului. Telefon 021.312.88.26

Cel mai usor se poate ajunge cu metroul, magistralele M2 si M3, statia Piata Victoriei. Daca nu aveti acces la metrou, puteti veni cu autobuzele 182, 300, 783, 784 sau tramvaiele 20, 24, 34, 46.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

muzeul antipa muzeu antipa imagini muzeul antipa cat costa intrarea la antipa cum ajung la antipa poze antipa muzee bucuresti muzee romania obiective turistice bucuresti antipa program muzeul antipa redeschis grigore antipa

Galerie foto

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 1 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 2 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 3 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 4 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 5 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 6 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 7 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 8 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 9 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 10 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 11 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 12 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 13 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 14 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 15 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 16 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 17 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 18 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 19 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 20 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 21 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 22 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 23 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 24 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 25 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 26 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 27 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 28 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 29 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 30 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 31 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 32 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 33 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 34 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 35 Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto) - Imaginea 36

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net