Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Muzeul Ceasului din Ploiesti (Galerie foto)

18 Noiembrie 2011

Muzeul Ceasului Nicolae Simache din Ploiesti este unicul muzeu de acest tip din Romania si din Europa de Sud-Est si cuprinde o bogata colectie de ceasuri faurite de mesteri vestiti din Europa, cele mai multe fiind adevarate opere de arta.

Prima oara am auzit de acest muzeu cand eram copil si colectionam timbre, iar una dintre serii, cum erau denumite, era dedicata acestui muzeu. Muzeul Ceasului si-a deschis portile in anul 1963 intr-o sala a Palatului Culturii din Ploiesti, prin grija profesorului Nicolae Simache, director al Muzeului de Istorie intre anii 1954-1971. Ulterior, in anul 1972, colectia de ceasuri a fost adusa intr-o cladire construita la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook

Cei care trec pragul acestui muzeu au ocazia sa urmareasca evolutia mijloacelor de masurare a timpului. Printre cele 4.000 de piese din patrimoniu se afla pendulul construit din lemn in 1634, ceasul pus in miscare printr-o cadere de apa (realizat la Londra in 1654), primul ceas de buzunar (denumit si Oul de Nurnberg), orologii de turn, o piesa din 1693 (realizare a ceasornicarului Ralf Gout), ceasul de mana construit in acelasi an de Courvoisier (cu efigia lui Ludovic al XIV-lea), piese realizate de maestrii londonezi, de ceasornicari francezi, austrieci sau  elvetieni. Pot fi vazute ceasuri cu mecanisme muzicale care canta Marseilleza, Desteapta-te romane! sau valsurile lui Strauss. Sunt prezentate ceasuri care au apartinut unor personalitati (Constantin Brancoveanu, Al. I. Cuza, Mihail Kogalniceanu, Cezar Bolliac, B.P. Hasdeu, Theodor Aman, I.L. Caragiale, Duiliu Zamfirescu), ceasuri distractive, ceasuri cu diverse indicatii in afara orelor precum  si alte obiecte legate de tema.

Printre curiozitatile muzeului se numara si ceasul invizibil, cu cadran transparent, ceasul "uzina cu aburi", ceasul - umbrela, ceasul - stampila sau ceasul cu figurine mobile. Tot la acest muzeu ai ocazia sa vezi si o colectie de cutii muzicale, care functioneaza cu ajutorul mecanismului de ceasornic. Muzeul este vizitat de aproximativ 30.000 de oameni in fiecare an. In luna octombrie 2011 CJ Prahova a alocat fondurile necesare restaurarii si consolidarii Muzeului Ceasului, aflat intr-o stare avansata de degradare.

Adresa Muzeului Ceasului din Ploiesti: Str. Nicolae Simache nr. 1

Program Muzeul Ceasului: se viziteaza zilnic, de marti pana duminica, intre orele 9.00 - 17.00.

Taxa de intrare la Muzeul Ceasului Ceasului este de 4 lei pentru copii si pensionari si de 8 lei pentru adulti.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. Amplasare


Sursa foto: Temporis.ro, Arhivafoto.ro, WikipediaTag-urile acestui articol

muzeul ceasului ploiesti program muzeul ceasului ploiesti muzeul ceasului muzee romania adresa muzeul ceasului

Galerie foto

Muzeul Ceasului din Ploiesti (Galerie foto) - Imaginea 1 Muzeul Ceasului din Ploiesti (Galerie foto) - Imaginea 2 Muzeul Ceasului din Ploiesti (Galerie foto) - Imaginea 3 Muzeul Ceasului din Ploiesti (Galerie foto) - Imaginea 4 Muzeul Ceasului din Ploiesti (Galerie foto) - Imaginea 5 Muzeul Ceasului din Ploiesti (Galerie foto) - Imaginea 6 Muzeul Ceasului din Ploiesti (Galerie foto) - Imaginea 7 Muzeul Ceasului din Ploiesti (Galerie foto) - Imaginea 8 Muzeul Ceasului din Ploiesti (Galerie foto) - Imaginea 9 Muzeul Ceasului din Ploiesti (Galerie foto) - Imaginea 10 Muzeul Ceasului din Ploiesti (Galerie foto) - Imaginea 11 Muzeul Ceasului din Ploiesti (Galerie foto) - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net