Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Muzeul Colectiilor de Arta (Foto)

29 Mai 2013

Muzeul Colectiilor de Arta, situat in Calea Victoriei numarul 111, va fi redeschis in totalitate pentru prima oara dupa anul 1986.

Inaugurat in 1978 ca sectie a Muzeului National de Arta al Romaniei, Muzeul Colectiilor de Arta reuneste intr-un singur asezamant donatiile facute de-a lungul anilor de colectionari cu merite deosebite in pastrarea unui valoros patrimoniu artistic. Din 1986 pana in 2009 muzeul a fost deschis partial pentru public, in diferite formule (corpurile B si C pana in 2002, corpul A in perioada 2003-2009), iar la inceputul anului 2009 muzeul a fost inchis, ca urmare a avansarii lucrarilor de consolidare si restaurare.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Muzeul Colectiilor de Arta este gazduit in cladirea fostului Palat Romanit. Edificiul, a carui constructie a inceput in jurul anului 1812, dupa incendiul devastator din 1802 care a transformat in cenusa cea mai mare parte din casele de lemn ale capitalei, este unul din reperele importante ale inceputurilor arhitecturii moderne din Bucuresti. Finalizat de catre vistiernicul Grigore Romanit (Romanet), al carui nume il poarta, palatul a fost supus de-a lungul timpului unor transformari masive, ramanand insa un martor al vietii politice, sociale si culturale a capitalei.

Muzeul gazduieste colectii particulare de arta de mare valoare, donate statului de colectionari sau de familiile acestora: Colectia Elena si Anastase Simu, Colectia acad. George Oprescu, Colectia Iosif Iser, Colectia Victor Eftimiu, Colectia Elisabeta si Moise Weinberg, Colectia Idel Ianchelevici, Colectia Shizuko Onda, Colectia Elena Ulmeanu, Colectia Alexandru Phoebus, Colectia Margareta Dumitrescu,  Colectia C. si M. Bolintineanu . Patrimoniul muzeului insumeaza peste 12.000 de lucrari cuprinzand toate genurile artistice: pictura, grafica, sculptura, arta decorativa.

Predominanta este arta romaneasca reprezentata prin valoroase piese de arta populara (icoane pe sticla si pe lemn, ceramica, mobilier, tesaturi din secolele XVIII - XIX) si prin creatiile unor artisti precum Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Ioan Andreescu, Jean Al. Steriadi, Francisc Sirato, Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza, Nicolae Darascu, Theodor Pallady, Iosif Iser, Alexandru Ciucurencu. Sculptura romaneasca este ilustrata de creatiile lui Oscar Han, Corneliu Medrea, Milita Patrascu si Celine Emilian.

Programul de vizitare al muzeului:
Programul de vara (mai - septembrie)
sambata - miercuri: 11.00-19.00. Joia si vinerea inchis.
Programul de iarna (octombrie - aprilie):
sambata - miercuri:10.00-18.00. Joia si vinerea inchis

Poate vrei sa citesti si despre:

Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)Tag-urile acestui articol

muzee bucuresti muzeu colectii de arta

Galerie foto

Muzeul Colectiilor de Arta (Foto) - Imaginea 1 Muzeul Colectiilor de Arta (Foto) - Imaginea 2 Muzeul Colectiilor de Arta (Foto) - Imaginea 3 Muzeul Colectiilor de Arta (Foto) - Imaginea 4

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net