Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Palatul Mogosoaia

13 Aprilie 2011

Bucurestiul este inconjurat de foarte multe obiective pe care multi dintre locuitorii sai nu le cunosc din varii motive. Unul dintre acestea este Palatul de la Mogosoaia, unul dintre cele mai grandioase monumente arhitecturale brancovenesti.

Palatul este situat foarte aproape de oras, in comuna Mogosoaia, judetul Ilfov, si a fost inaugurat in 20 septembrie 1702, conform pisaniei de pe latura de rasarit a palatului, de catre Constantin Brancoveanu. Palatul este un monument arhitectonic care combina caracteristicile decorative romanesti si bizantine cu trasaturi caracteristice renasterii italiene.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Palatul a fost devastat de turci in anii 1768-1774, a fost bombardat de germani in primul razboi mondial, iar in cel de-al doilea razboi mondial a fost loc de intalnire al diplomatilor aliati. In 1949 a fost nationalizat de catre regimul comunist. Pana in 1957, cladirea a fost devastata, colectiile de arta fiind furate si dezmembrate. Abia in anul 1957 palatul a devenit sediul sectiei feudale a Muzeului National de Arta, fiind restaurat incepand cu 1977.

In prezent, Palatul Mogosoaia adaposteste Muzeul de Arta Brancoveneasca si este un important punct de atractie turistica. In interiorul Palatului se afla Muzeul Traditiei Aulice. Fosta bucatarie este sala de expozitii. Este situata langa intrare, in dreapta.

Situat pe malul lacului, Palatul Mogosoaia este inconjurat de un parc superb. Fatada aminteste de palatele din Italia, beneficiind de un parc amenajat in anii 1921-1922. Parcul este foarte populat in orice anotimp. Exista chiar si un restaurant. In curtea exterioara se afla serele palatului, precum si un parc tipic englezesc, cu trandafiri.

Chiar langa intrare se afla si Biserica, o adevarata necropola de familie ce adaposteste mormintele ultimilor proprietari ai Mogosoaiei si ale rudelor lor.

Palatul este folosit drept decor pentru multe filme, seriale, reclame sau videoclipuri.

Program de vizitare al Palatului Mogosoaia:
1 mai – 1 noiembrie: 10:00 – 18:00; Luni inchis
1 noiembrie – 1 mai: 9:00 – 17:00;  Luni inchis
Taxa de vizitare muzeu: 5 Lei
Parcare: 4 Lei

Cum se ajunge la Palatul de la Mogosoaia: din Bucuresti se iese pe calea Grivitei, pe sub podul Constanta, si drept inainte pana la intrarea in localitatea Mogosoaia. La cateva sute de metri dupa intrarea in localitate este un indicator la stanga catre palat. Exista parcare.

Date contact Palatul Mogosoaia: Adresa: str. Valea Parcului, nr. 1, telefoane +4021 350 66 20, +4021 350 66 21, Email: office@palatebrancovenesti.ro

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

palatul de la mogosoaia palate brancovenesti poze mogosoaia palatul mogosoaia contact obiective turistice bucuresti palate romania cele mai cunoscute locuri din romania

Galerie foto

Palatul Mogosoaia - Imaginea 1 Palatul Mogosoaia - Imaginea 2 Palatul Mogosoaia - Imaginea 3 Palatul Mogosoaia - Imaginea 4 Palatul Mogosoaia - Imaginea 5 Palatul Mogosoaia - Imaginea 6 Palatul Mogosoaia - Imaginea 7 Palatul Mogosoaia - Imaginea 8

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net