Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Palatul Parlamentului, obiectivul turistic cel mai vizitat din Bucuresti

28 Februarie 2011

Palatul Parlamentului, cunoscut inainte de 1989 drept Casa Poporului sau Casa Republicii, este de departe cel mai cunoscut obiectiv turistic din Bucuresti si poate chiar din tara. Concureaza cu Manastirile din nordul Moldovei sau Castelele Peles si Bran.

Cea mai mare cladire din Romania, Palatul Parlamentului este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume, intrand de trei ori in Cartea Recordurilor. De ajuns ca sa atraga turisti din toate colturile lumii.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


In curtea din spatele cladirii se va construi Catedrala Mantuirii Neamului, cea mai mare biserica ortodoxa din Romania.

Numele salilor din Palatul Parlamentului au fost alese dupa 1989 si evoca evenimente importante din istoria poporului roman sau personalitati istorice cunoscute. Sala Unirii a fost inaugurata la 22 decembrie 1994, la comemorarea a cinci ani de la Revolutia din 1989 si a fost proiectata pentru receptii. In aceasta sala se afla cel mai mare candelabru din pala, cu o greutate de trei tone si 7000 de becuri. Sala Unirii impresioneaza si prin tavanul din stical si prin panorama pe care o ofera asupra orasului. Covorul salii are 1100 m² si a fost special proiectat pentru acest spatiu. Pentru ecoul foarte bun din aceasta sala, aici au loc targuri si expozitii.

Galeria de Onoare
atrage prin geamurile si candelabrele de cristal. Draperiile cantaresc 250 de kilograme si se spala manual. In aceasta sala, regizorul Costa Gavras a filmat cateva scene din filmul Amen.

Sala Nicolae Balcescu
este contruita in stilul greces si cuprinde coloane din bronz si marmura roz de Ruschita. Candelabrele au fost executate de artisti plastici din Medias, draperiile din matase si covoarele au fost tesute la Sighisoara si Cisnadie. In aceasta sala se gaseste si singurul material care nu este romanesc si anume lemnul de mahon, din care sunt realizate usile. Alte sali somptuoasa ale Palatului sunt: Sala Drepturilor Omului, Sala Nicolae Iorga, Sala Ion I. C. Bratianu, Sala Tache Ionescu sau Sala C.A.Rosetti.

Pentru a vizita Palatul Parlamentului trebuie mai intai sa faci o programare telefonica sau la ghiseu. Accesul in cladire de face pe baza cartii de identitate. Exista trei tururi disponibile. Preturile nu sunt mici. Chiar si asa, este aglomeratie la intrare. Pe langa Parlamentul Romaniei, in cladire mai au sediul multe institutii, cum ar fi SPP, ceea ce duce la o restrictie in privinta vizitarii.

Programul de vizitare al Palatului Parlamentului
este zilnic intre 10.00 si 16.00. Daca esti cu autoturismul propriu, poti parca in interiorul curtii, gratuit. Daca nu esti cu autoturismul propriu, poti ajunge la Palatul Parlamentului cu metroul pana la statia Piata Unirii sau Izvor. Alte alternative sunt traseele RATB ale autobuzelor 136, 385, 104, 123, 124.

Exista mai multe tururi disponibile pentru vizitatori. Ideal este turul complet, chiar daca este putin mai scump. Pentru a vizita Palatul Parlamentului este obligatoriu sa aveti la voi un act de identitate, care se va lasa la receptie pe durata vizitei.

Considerata simbol al dictaturii, cladirea a fost controversata inca de la inceput. Pentru a-i face loc a fost distrus un cartier superb – Uranus, dar si un stadion incarcat de istorie – Republicii. Dupa 1990 s-a luat in calcul daramarea cladirii sau “acoperirea” cu alte cladiri. Au fost idei pentru transformarea in mall sau casino.Totul a ramas insa doar la stadiul de proiect. Cel mai eficient ar fi mutarea guvernului si a tuturor ministerelor in aceasta cladire, laolalta cu Parlamentul.

Tot ce este inauntrul cladirii este titanic: salile, draperiile, scarile, geamurile. Fondurile alocate intretinerii cladirii sunt din ce in ce mai mici si asta se vede. Cladirea se deterioreaza cu fiecare zi. Pentru a face rost de fonduri, o parte din sali se inchiriaza pentru diferite targuri sau evenimente mondene.

Vizita in Casa Poporului se face insotita de un ghid care iti raspunde la orice intrebare. Privelistea de pe cele doua terase este incredibila. Din pacate, potentialul turistic / comercial al cladirii nu este exploatat la adevarata valoare. Cateva sugestii pentru a atrage mai multi bani:
- marirea numarului de camere ce se pot vizita
- restaurant interior, dar si pe terasa
- nu exista binocluri pe terasa (cu monede)
- inlocuirea plasei de pe terasa cu Plexiglas

Adresa Palatul Parlamentului:
Str. Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti
Telefoane Palatul Parlamentului (centrala): 021.316.03.00, 021.414.11.11

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

palatul parlamentului vizitare cele mai cunoscute locuri din romania program vizita casa poporului imagini casa poporului foto casa poporului vizita palatul parlamentului palate romania palatul parlamentului vizita

Galerie foto

Palatul Parlamentului, obiectivul turistic cel mai vizitat din Bucuresti - Imaginea 1 Palatul Parlamentului, obiectivul turistic cel mai vizitat din Bucuresti - Imaginea 2 Palatul Parlamentului, obiectivul turistic cel mai vizitat din Bucuresti - Imaginea 3 Palatul Parlamentului, obiectivul turistic cel mai vizitat din Bucuresti - Imaginea 4 Palatul Parlamentului, obiectivul turistic cel mai vizitat din Bucuresti - Imaginea 5 Palatul Parlamentului, obiectivul turistic cel mai vizitat din Bucuresti - Imaginea 6 Palatul Parlamentului, obiectivul turistic cel mai vizitat din Bucuresti - Imaginea 7 Palatul Parlamentului, obiectivul turistic cel mai vizitat din Bucuresti - Imaginea 8 Palatul Parlamentului, obiectivul turistic cel mai vizitat din Bucuresti - Imaginea 9 Palatul Parlamentului, obiectivul turistic cel mai vizitat din Bucuresti - Imaginea 10

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

cris a spus Marti 10 Ianuarie 2012:

eu am fost in Australia la prieteni si toaletele tot de *cat sunt, scuzati limbajul

Mihai a spus Marti 11 Octombrie 2011:

@ Madalina Nici tu nu dai dovada de prea mare educatie cu acest limbaj, asta ca tot ziceai de @Dragos. Plus ca nu prea se intelege ce vrei sa transmiti. Si chiar daca s-a intamplat doar atunci cand s-a dus el "cu figuri" tot e aiurea sa nu gasesti hartie igienica la baie.

madalina a spus Marti 4 Octombrie 2011:

auzi dragose dak u crezi k romanii folosesc in loc de hartie frunze cred k mata asa te stergea la cur, dak oamenii obositi si prosti k tn nu respcta curatenia si isi bat joc de bunuri nu inseamna k sunt ei de vina. dak ai u pica pe ghida nu face de ras cladirea. poate a fost atunci in ziua cand ai venit u cu figuri, k eu nu am auzit de asa cv pana acum, si cat despre neigiena vezi peste tot si am calatorit in 3 tari straine cu turism ff dezvoltat si nu mi-au placut baile. si anume austria, cehia si grecia, plaus ungaria si bulgaria, si tot nu fac diferenta

Dragos a spus Vineri 9 Septembrie 2011:

Mare atentie! daca va hotarati sa vizitati, feriti-va de ghidul Ramona si inarmati-va cu hartie igenica... Am fost cu varul din america acum 3 zile, sa vizitam Palatul Parlamentului.... Am luat turul cel mai complet de 45 de lei cu ghid in limba engleza. Ne-a preluat o duduie Ramona, care nu stia nici macar inaltimea usilor din Palatul Parlamentului. In momentul cand am facut o pauza de toaleta, varul cu sotia, s-au dus la toaleta, pe care puteai sa o gasesti si pe intuneric dupa miros.... La intoarcere mi-au zis ca nu au gasit hartie igenica, sau altceva care sa poata fi folosit in acest scop, ei nefiind obisnuiti sa foloseasca pietris sau frunze, precum poporul roman. In momentul in care am atras atentia ghidei Ramona, a zis ca daca nu tac din gura, cheama paza si ma elimina din tur..., oare la fel se procedeaza si la Buckingam?Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net