Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Palatul Telefoanelor, un simbol al Bucurestiului (Foto)

23 Decembrie 2011

Cladire reprezentativa pentru Bucuresti, Palatul Telefoanelor este situat pe Calea Victoriei si a fost construit intre anii 1929-1934, fiind prima cladire de tip zgarie-nori din Romania. Pana la construirea hotelului Intercontinental, in anul 1970,  a fost cea mai inalta cladire din Bucuresti - 52.5 metri.

Ridicat pe locul fostei Gradini Otetelesanu, unde se intalnea elita bucuresteana, Palatul Telefoanelor a fost prima cladire cu schelet metalic din Romania, lucrare realizata de Uzinele de la Resita. Structura sa de rezistenta a fost afectata de bombardamentele aliatilor din 1944, dar si de cutremurele din 1940, 1977, 1986 si 1990. In anul 1995 cladirea a intrat intr-un amplu proces de consolidare ce a durat 10 ani. Palatul Telefoanelor a inglobat cel mai mare efort intr-o lucrare de consolidare executat vreodata in Romania. Ministerul Culturii a clasat palatul ca monument istoric de categorie B, mentionand holul cladirii, placajele exterioare si etajul al optulea printre cele care cu tot dinadinsul trebuie conservate.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


In 1939, dupa asasinarea lui Armand Calinescu la Podul Cotroceni, echipa legionarilor condusa de Miti Dumitrescu a venit la Palatul Telefoanelor pe care l-a ocupat, a intrerupt emisia si a difuzat anuntul pedepsirii unuia dintre cei considerati responsabili pentru moartea lui Corneliu Zelea Codreanu. Palatul Telefoanelor a fost "martorul" si Revolutiei din decembrie 1989. Cunosctul actor Horia Caciulescu a fost ucis langa Palat, unde venea pentru a suna in strainatate.

In prezent, cladirea este sediul administrativ al Directiei Regionale de Telecomunicatii Bucuresti si adaposteste cele mai importante echipamente de telecomunicatii ale RomTelecom.

Adresa Palatului Telefoanelor: Calea Victoriei nr. 37, Sector 1. Cel mai usor mod de a ajunge la Palatul Telefoanelor este cu metroul, statia Piata Universitatii. Pe Calea Victoriei nu trece niciun mijlloc de transport. Cladirea mai poate fi vazuta din autobuzele supraetajate, ce trec prin fata Palatului Telefoanelor.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

palatul telefoanelor palatul telefoanelor bucuresti poze palatul telefoanelor istoric palatul telefoanelor obiective turistice bucuresti cladiri inalte bucuresti

Galerie foto

Palatul Telefoanelor, un simbol al Bucurestiului (Foto) - Imaginea 1 Palatul Telefoanelor, un simbol al Bucurestiului (Foto) - Imaginea 2 Palatul Telefoanelor, un simbol al Bucurestiului (Foto) - Imaginea 3 Palatul Telefoanelor, un simbol al Bucurestiului (Foto) - Imaginea 4

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net