Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto)

13 Iunie 2011

Parcul Carol I sau Parcul Libertatii este unul dintre cele mai vechi parcuri din Bucuresti. Creatie a arhitectului francez Eduard Redont, parcul Carol a fost proiectat in anul 1900 si inaugurat in anul 1906 pe Dealul Filaretului, cu ocazia celebrarii a 40 de de ani de domnie a lui Carol 1.

La intrarea principala se afla Fanta Zodiac, inagurata in anul 1935. Fantana a fost conceputa de arhitectul Octav Doicescu, care a colaborat cu Mac Constantinescu, Dorin Pavel si August Schmeidegen, acestia trei din urma realizand frumoasele mozaicuri cu zodiile.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook

Initial, parcul continea si cateva pavilioane expozitionale si cladiri anexate acestora. Conform planurilor intocmite de Stefan Burcus, Victor G. Stefanescu, I. Berindei a fost construit un castel de apa, denumit Cetatea lui Vlad Tepes. Castelul se poate vizita si reprezinta copia cetatii de la Poienari. Intrare este din strada Candiano Popescu.

Pe locul actualului Mausoleu se afla Palatului Artelor, devenit ulterior Muzeul Militar pana in 1938, an in care palatul a luat foc. Dupa cutremurul din 1940 a fost demolat, iar in locul sau a fost construita o cascada, care era strajuita de 3 sculpturi efectuate de Filip Marin, Dimitrie Paciurea si Karl Storck. Cele 3 sculpturi sunt Frumoasa adormita si 2 sculpturi care reprezinta 2 tineri nud, cunoscute sub denumirea de Gigantii. Dupa construirea Mausoleului, gigantii au fost mutati pe marginea aleii Centrale a parcului.

In fata Mausoleului se afla Mormantul Soldatului Necunoscut. Mausolelul a fost construtit in anul 1963 si a fost intitulat in perioada comunismului "Monumentul eroilor luptei pentru libertatea poporului si a patriei pentru socialism". In anul 1991, aici au fost aduse osemintele ostasilor martiri, transportate de la Mausoleul din Marasesti.

O alta atractie a parcului este Muzeul Tehnic "Prof. Ing. Dimitrie Leonida". Creatia ilustrului om de stiinta roman, al carui nume il poarta, a fost construit in anul 1909 si a cunoscut substantiale reorganizari in 1954 si 1972.

Printre obiectivele turistice ale acestui parc se mai regasesc: Fantana Cantacuzino (realizata in stil neoclasic), Institutul Astronomic al Academiei Romane, precum si Arenele Romane. Parcul include si un lac de marime mica traversat de un pod placat cu dale de marmura. Se pot inchiria barci pentru agrement. Parcul Carol este inclus in Lista monumentelor istorice din anul 2004.

Cum se ajunge la Parcul Carol: cu autobuzele 116 si 232, tramvaiele 7, 19, 23, 27 si 32 sau statia de metrou Tineretului.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

parcul carol parcul libertatii fantana zodiac carol park poze parcul carol imagini parcul carol cum se ajunge la parcul carol

Galerie foto

Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 1 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 2 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 3 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 4 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 5 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 6 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 7 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 8 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 9 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 10 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 11 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 12 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 13 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 14 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 15 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 16 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 17 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 18 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 19 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 20 Parcul Carol din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 21

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net