Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Pestera Dambovicioara (Galerie foto)

31 Ianuarie 2012

Pestera Dambovicioara este situata in partea de sud a Masivului Piatra Craiului, in versantul stang al vaii Dambovicioara, la 1 km nord de satul Dambovicioara. Pestera Dambovicioara este formata dintr-o galerie unica, cu o lungime totala, de 555 m. Desi aceasta lungime este incomparabil mai mica fata de alte pesteri din Romania, Pestera Dambovicioara este cea mai lunga din zona.

Galeria are latimi ce variaza intre 3-4 m si inaltimi de 4-5 m, cu putine ramificatii, de dimensiuni mici. Dupa 150 m de la intrare, galeria se ingusteaza foarte mult.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Pestera propriu-zisa este cunoscuta inainte de 1579, cand localnicii o foloseau pe post de ascunzatoare impotriva cotropitorilor. Ulterior pestera a fost locul de reculegere al unui pustnic, ascunzatoarea a doi talhari cunoscuti la acea vreme, si chiar ascunzisul unui urs.  Printre altele, Pestera Dambovicioara este renumita si pentru faptul ca este prima pestera din Muntenia mentionata intr-o lucrare stiintifica si anume Mineralogia Principatus Transilvanie a lui J. Fridlavsky din anul 1767.

Pestera este relativ saraca in formatiuni calcaroase, insa este destul de bine cunoscuta de cate turisti. A fost amenajata si este una dintre cele mai frecventate astfel de formatiuni.

Daca ti se face foame si nu ai venit pregatit cu pachet de acasa, sunt cateva magazine de la care poti cumpara ceva de mancare si de baut. De asemenea, in zona vin si localnici care vand cas si urda.

Drumul continua si dupa pestera, dar este neasfaltat. Gasiti acolo destule locuri frumoase unde va puteti odihni pe malul apei.

Cum se ajunge la Pestera Dambovicioara:

Din Bucuresti se poate ajunge pe doua cai. Pe DN 1 Bucuresti - Predeal, apoi se merge catre Rasnov - Bran. Ajunsi aici, e bine sa vizitezi si Castelul Bran, unul dintre cele mai renumite din lume. Se merge apoi pe DN 73, un drum ce ofera o panora de vis, pana in comuna Podul Dambovitei. De aici se face dreapta catre pestera.

A doua varianta este A1 Bucuresti - Pitesti. Din Pitesti se merge catre Campulung Muscel, apoi catre Rucar, pe DN 73, pe culoarul Rucar-Bran. La Podul Dambovitei se face stanga.Urmeaza apoi intrarea in Cheile Dambovicioarei, unde se plateste o taxa de 2 lei/persoana.

Program si tarife Pestera Dambovicioara:
Programul de vizitare al pesterii este Luni - Vineri: 9-17, Sambata - Duminica: 8-18. Pretul unui bilet este de 3 lei pentru copii (sub 12 ani parca) si 7 lei pentru adulti.

In aceasta zona pitoreasca, monumentele create de om, marturii ale unei existente de lupta dar si de creatie pasnica (Cetatea Oratea, Podul Dambovitei, numeroase semne epigrafice), dau posibilitatea cunoasterii Argesului, vatra de plamadire a poporului roman, leagan de intemeiere a Tarii Romanesti.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

pestera dambovicioara poze pestera dambovicioara localizare cum se ajunge la pestera dambovicioara pesteri romania

Galerie foto

Pestera Dambovicioara (Galerie foto) - Imaginea 1 Pestera Dambovicioara (Galerie foto) - Imaginea 2 Pestera Dambovicioara (Galerie foto) - Imaginea 3 Pestera Dambovicioara (Galerie foto) - Imaginea 4 Pestera Dambovicioara (Galerie foto) - Imaginea 5 Pestera Dambovicioara (Galerie foto) - Imaginea 6 Pestera Dambovicioara (Galerie foto) - Imaginea 7 Pestera Dambovicioara (Galerie foto) - Imaginea 8 Pestera Dambovicioara (Galerie foto) - Imaginea 9 Pestera Dambovicioara (Galerie foto) - Imaginea 10 Pestera Dambovicioara (Galerie foto) - Imaginea 11 Pestera Dambovicioara (Galerie foto) - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net