Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto)

18 August 2011

Pestera Muierilor (sau Pestera Muierii) este unul dintre cele mai fascinante monumente ale naturii din Romania si se afla sapata in pantecul masivului calcaros de pe raza comunei Baia de Fier din judetul Gorj, langa raul Galbenul, la o altitudine de aproximativ 700 de metri. Cu o istorie foarte bogata, pestera, in timpuri stravechi, a adapostit in timpul razboaielor, cand barbatii plecau la lupte, foarte multi copii si femei, de unde i se trage si numele. Este prima pestera electrificata din Romania, acest fapt petrecandu-se intre anii 1963 si 1978, ceea ce a transformat-o in cel mai popular si mai vizitat obiectiv speologic din Romania.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook

In zona Baia de Fier se afla mai multe pesteri, cum ar fi Pestera Corbului, Pestera Parcalabului si Pestera Iedului, supranumite si Pesterile de la Baia de Fier.

Pestera are o lungime de aproximativ 3.600 de metri, dispusa in 4 niveluri. Una dintre principala atractie a pesterii este Domul Mic, care are un aspect asemanator unei cupole gotice format prin precipitarea milenara a calcitei. Celelalte incaperi ale pesterii sunt Sala Altarului, Valul Altarului, Amvonul, Candelabrul Mare si imaginea Stancii Insangerate denumita asa datorita scurgerilor oxidului de fier. In Cupola inalta de 17 m intalnim o colonie de lilieci. Alte atractii sunt Valul Muierii, Bazinele Mari, Cascadele impietrite, Dantela de Piatra, Poarta, Sala cu Guano, Sala Turcului. In Galeria Ursilor a fost gasit un adevarat cimitir de resturi scheletice de ursi, lei, hiene, vulpi, lupi, capre salbatice si mistreti. In Sala Musteriana au fost descoperite foarte multe obiecte apartinand culturilor cu mult inaintea erei noastre.

AICI GASESTI CAZARE LA PENSIUNI DE LANGA PESTERA MUIERII


Cum se ajunge la Pestera Muierii: din Bucuresti, se merge pe autostrada Bucuresti-Pitesti, apoi se merge spre Ramnicu Valcea. De aici se merge pe drumul catre Targu Jiu. La un moment dat, pe partea dreapta, se afla localitatea Baia de Fier. Se intra in localitate, se traverseaza comuna si se urmeaza indicatoarele catre Pestera Muierii, sunt aproximativ 5 km.

Orar de vizitare Pestera Muierii: pe timpul verii, orarul de vizitare este zilnic intre 9:00-20:00 (ultima intrare ora 19.00). Iarna, intre 1 octombrie – 1 mai, programul este zilnic intre 9:00-17:00 (ultima intrare ora 16.00).

Se intra doar din ora in ora, la fix, in grup insotit de ghizi. Parcurgerea pesterii dureaza cam 55-60 de minute, cu multe portiuni in care se merge ghemuit, tavanul fiind la mai putin de 1 metru fata de pamant.

Pret bilet intrare Pestera Muierilor: Adulti – 10 lei, copii, elevi, pensionari – 5 lei
Taxa foto 10 lei, taxa video 20 lei

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

cea mai vizitata pestera pestera muierii poze cum se ajunge la pestera muierii intrare pestera muierii pesteri din romania pestera muieri pensiune baia de fier pesteri romania

Galerie foto

Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 1 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 2 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 3 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 4 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 5 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 6 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 7 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 8 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 9 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 10 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 11 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 12 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 13 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 14 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 15 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 16 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 17 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 18 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 19 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 20 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 21 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 22 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 23 Pestera Muierilor, cel mai vizitat obiectiv speologic din Romania (Galerie foto) - Imaginea 24

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net