Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Pestera Ursilor (Galerie foto)

30 Iunie 2011

Una dintre cele mai spectaculoase pesteri din Romania este Pestera Ursilor, situata in localitatea Chiscau, judetul Bihor. Pestera a fost descoperita intamplator in anul 1975, in urma in urma unei dinamitari in cariera de marmura din Chiscau, si a fost deschisa publicului la 14 iulie 1980.

La intrarea in pestera, aflata la altitudinea de 480 de metri, se afla un pavilion, compus dintr-o sala de asteptare, casa de bilete, un bar, un mic muzeu speologic si un stand cu suveniruri si obiecte artizanale specifice zonei. Temperatura in pestera oscileaza tot timpul anului in jurul valorii de 10 grade, iar vizitarea dureaza aproximativ 45 minute.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Numele pesterii vine de la fosilele usilor de caverna (Ursus Spelaeus), disparut de aproximativ 15.000 de ani, descoperite in interior. Nu mai putin de 140 de cranii de usi au fost descoperite! Este expus chiar si un schelet complet, intr-o zona amenajata la nivelul superior al pesterii. Interiorul pesterii este extraordinar, vizitatorii putand admira in conditii normale formatiunile speologice, asta pentru ca exista alei betonate si un iluminat corespunzator. Lungimea totala a pesterii este de peste 1.500 metri, din care nivelul inferior cu o lungime de aproximativ 700 metri, este rezervatie stiintifica si nu este deschis publicului.

Partea superioara a pesterii este amenajata cu trotuare, balustrada, pe o lungime totala de 847 m si se compune din trei galerii: "Galeria Ursilor", "Galeria Emil Racovita" si "Galeria Lumanarilor". Prima galerie este putin mai saraca in formatiuni, bogata in schimb in resturi scheletice ale ursului de pestera. Aici sunt adapostite 1500 de piese, 140 de cranii si numeroase culcusuri ale ursului de pestera. Pe peretii galeriei se observa zgarieturi lasate de labele ursilor.

In cea de-a doua galerie se afla un schelet de urs expus in pozitia in care a murit precum si fosilele altor animale disparute in urma cu sute de ani: o specie de capra neagra, leul si hiena de pestera.

Ultima galerie, Galeria Lumanarilor, ne intampina cu impresionantele stalagmite si stalactite care au dat nastere unor adevarate monumente: "Mastodontul", "Palatele fermecate", "Casuta Piticilor", "Lacul cu nuferi" - sunt doar cateva din denumirile simbolice date grupurilor de formatiuni de catre ghizi si vizitatori pentru asemanarile izbitoare cu obiecte din realitate.

Iesirea se face printr-o galerie ornata cu lumanari, ultima sala fiind simbolic denumita "Sfatul Batranilor".

Vizita in Pestera Ursilor de face insotita de doi ghizi. Mare atentie! Daca ai de gand sa faci poze, plateste taxa foto! Nu costa mult si scapi de rusinea pe care au trait-o mai multi turisti care au crezut ca se vor imbogati cu 15 lei.

Program de vizitare Pestera Ursilor:
Marti – Duminica: intre 10:00 – 17:00
Luni: inchis

Pret bilet Pestera Ursilor: Adult – 15 lei, Copii – 10 lei
Taxa fotografiat: 15 lei
Taxa filmat: 25 lei

Cum se ajunge la Pestera Ursilor:
- Pe DN 76 (Oradea-Deva), cu derivatie la km 86 in comuna Sudrigiu, pe DJ-763, inca 16 km (sosea asfaltata).
- Daca esti cazat in zona Campeni-Arieseni, mergi pe DN 75 pana in orasul Stei. De aici mai sunt 25 de Km. Se merge pe DN 76 Oradea-Deva, atentie la indicatoare.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

imagini pestera ursilor cum se ajunge la pestera ursilor pesteri romania pestera ursilor program atractii apuseni poze pestera ursilor

Galerie foto

Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 1 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 2 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 3 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 4 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 5 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 6 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 7 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 8 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 9 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 10 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 11 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 12 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 13 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 14 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 15 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 16 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 17 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 18 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 19 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 20 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 21 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 22 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 23 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 24 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 25 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 26 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 27 Pestera Ursilor (Galerie foto) - Imaginea 28

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net