Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Podul Natural de la Ponoarele - Podul lui Dumnezeu (Foto)

29 Februarie 2012

Localizat in comuna Ponoarele, pe drumul judetean care pleaca din Baia de Arama si ajunge langa Orsova, Podul lui Dumnezeu este o creatia naturala invaluita in mister. Aparitia sa este subiectul mai multor legende. Una dintre acestea spune ca, demult, aici locuia Necuratul, chiar in pestera Ponoare. Saturandu-se de raul pe care acesta il facea, oamenii i-au cerut lui Dumnezeu sa-i scape de el. Astfel, Dumnezeu a lovit cu palma tavanul pesterii si acesta s-a prabusit peste intrare. Se spune ca pe aceste meleaguri salasluieste Diavolul, iar el face ca masinile ce trec pe pod sa ramana fara frane si sa cada in prapastie. Doar ca Dumnezeu nu-l lasa sa-si faca mendrele si, chiar daca s-au produs accidente in acest fel, masinile s-au facut praf, dar oamenii au ramas nevatamati.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele, unul dintre cele trei (unele surse spun ca ar fi patru) din lume si al doilea ca marime din Europa, aflat in circuitul rutier pana in vara lui 2011, are 30 de metri lungime, 13 metri latime, 22 metri inaltime si 9 metri grosime, fiind singurul pod natural din Romania. Podul este inclus in categoria monumentelor naturale foarte rare. Pana in anul 2011, podul facea parte din DJ 670, drum care leaga Baia de Arama de Drobeta Turnu Severin, dar autoritatile au luat decizia de a proteja aceasta minunatie a naturii dupa problemele mari din 2009, si au reusit sa devieze traseul pe o ruta ocolitoare nou construita, iar pe pod sa se circule doar cu bicicleta.

Intreaga zona este de o frumusete deosebita, este o zona carstica ce isi arata splendorile celui care o viziteaza. De o parte si de alta a Podului lui Dumnezeu se afla lacurile carstice Zatonul Mare si Zatonul Mic. Primul, cel mai mare din Romania, desi are o adancime maxima de 20 de metri si o suprafata de aproape 2 kilometri patrati, pe timp de seceta seaca, fiind inghitit de sorbul Pesterii Bulba, ale carei galerii se intind pe aproape toata suprafata comunei Ponoarele, iar cand ploua iese involburat din adancuri, plin de mal, care-i da o culoare rosiatica, iar dupa un timp devine albastru, cand malul se depune pe fund.

Despre Zatonul Mic se spune ca este fara fund, pentru ca nici un scufundator nu a reusit sa-l atinga, dar el, de fapt, este tot o prelungire a Pesterii Bulba, o gura care nu mai poate prelua toate apele din vale, pe timp ploios, asa ca se umple pur si simplu.

Tot la Ponoarele se afla si padurea de liliac, rezervatie naturala, cea mai mare de acest fel din tara, care se intinde pe circa 20 hectare. La inceputul lunii mai are loc aici Sarbatoarea Liliacului.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

podul natural de la ponoare podul lui dumnezeu podul de la ponoare pod natural pesteri romania padurea de liliac pod ponoarele

Galerie foto

Podul Natural de la Ponoarele - Podul lui Dumnezeu (Foto) - Imaginea 1 Podul Natural de la Ponoarele - Podul lui Dumnezeu (Foto) - Imaginea 2 Podul Natural de la Ponoarele - Podul lui Dumnezeu (Foto) - Imaginea 3 Podul Natural de la Ponoarele - Podul lui Dumnezeu (Foto) - Imaginea 4 Podul Natural de la Ponoarele - Podul lui Dumnezeu (Foto) - Imaginea 5 Podul Natural de la Ponoarele - Podul lui Dumnezeu (Foto) - Imaginea 6 Podul Natural de la Ponoarele - Podul lui Dumnezeu (Foto) - Imaginea 7 Podul Natural de la Ponoarele - Podul lui Dumnezeu (Foto) - Imaginea 8 Podul Natural de la Ponoarele - Podul lui Dumnezeu (Foto) - Imaginea 9 Podul Natural de la Ponoarele - Podul lui Dumnezeu (Foto) - Imaginea 10 Podul Natural de la Ponoarele - Podul lui Dumnezeu (Foto) - Imaginea 11 Podul Natural de la Ponoarele - Podul lui Dumnezeu (Foto) - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net