Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Sighisoara, singura cetate locuita din Romania

1 Iunie 2011

Sighisoara este cea mai spectaculoasa cetate medievala din Transilvania. Atestata documentar inca din anul 1298, Sighisoara este singura cetate locuita din Romania, fiind considerata una dintre cele mai frumoase din Europa. Din anul 1999, centrul orasului medieval Sighisoara face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Am fost la Sighisoara de mai multe ori si de fiecare data am revenit cu mare placere. Stradutele mici si intortocheate, oamenii costumati in haine de epoca si cladirile vechi au un farmec aparte.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


O mare parte a faimei orasului de astazi se datoreaza celei mai celebre personalitati istorice dintre toate personalitatile care au avut tangenta cu Sighisoara, voievodul Vlad Tepes, supranumit Dracula. Vlad Tepes - Dracula s-a nascut probabil in Sighisoara, tatal sau locuind intre anii 1431-1436 si in orasul-cetate Sighisoara.

AICI GASESTI CAZARE LA PENSIUNI SI HOTELURI IN SIGHISOARA


Casa in care a locuit o scurta perioada Vlad Tepes nu este singurul obiectiv turistic din Sighisoara: Casa memoriala si bustul marelui savant Hermann Oberth, Turnul cu ceas, Portile cetatii, Turnurile Breslelor (Turnul Tabacarilor, Turnul Cositorarilor, Turnul Franghierilor, Turnul Macelarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Fierarilor, Turnul Giuvaergiilor), Biserica Romano-Catolica Sf.Iosif, sau Casa memoriala N.D. Cocea nu trebuiesc ratate de niciun turist.

Scara Acoperita (sau scara scolarilor) este o alta atractie a orasului. Aceasta a fost contruita in anul 1662 si avea 300 de trepte initial. Arhitectura acesteia a fost modificata in anul 1842 cand s-au construit fundamente de zidarie, azi ramanand cu 173 de trepte din lemn.

In Sighisoara au loc mai multe festivaluri: in februarie are loc un festival de blues, in iunie are loc un festival de film, in iulie festivalul medieval, iar in septembrie are loc un festival de fanfara. Dintre toate acestea, Festivalul medieval este cel mai renumit si are loc in ultimul sfarsit de saptamana al lunii iulie al fiecarui an. In acea perioada, orasul este impanzit de muzicanti, trupe de teatru, dansatori si foarte multi turisti.

Distanta fata de alte orase: 55 km de Targu Mures, 97 km de Sibiu, 121 km de Brasov si 328 km de Bucuresti.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

sighisoara obiective turistice festivalul medieval singura cetate locuita poze sighisoara

Galerie foto

Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 1 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 2 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 3 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 4 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 5 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 6 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 7 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 8 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 9 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 10 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 11 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 12 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 13 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 14 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 15 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 16 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 17 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 18 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 19 Sighisoara, singura cetate locuita din Romania - Imaginea 20

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Liliana a spus Joi 29 Martie 2012:

Macar o data in vata trebuie sa vezi Sighisoara! Superb!Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net