Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Strada Sforii, cea mai ingusta strada din tara (Galerie foto)

4 Aprilie 2012

Una dintre atractiile orasului Brasov este Strada Sforii. Aceasta este cea mai ingusta strada din Romania, avand latimea ce variaza intre 111 si 135 cm si lungimea de 80 de metri. Locul este preferat de indragostiti, dar si de pasionatii de fotografie. Straduta ingusta dintre strazile Cerbului si Poarta Schei a fost un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor.

Strada Sforii
este atestata documentar inca din secolul XVII si reflecta tendintele de urbanizare ale Brasovului medieval. In anul 2003 a trecut printr-un amplu proces de restaurare. Strada si-a recapatat farmecul de odinioara si datorita felinarelor care arata exact ca cele de acum 100 de ani. Au fost comandate lampase dupa modelul celor existente la muzeu, singura diferenta fiind aceea ca azi nu mai functioneaza cu  gaz.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Strada Sforii
este in topul celor mai inguste din Europa, fiind devansata de Spreuerhofstrasse din Germania si Parliament Street din Anglia.

Strada Sforii nu a fost niciodata purtatoare de adrese postale, trotuare sau semne de circulatie, fiind de fapt ultima supravietuitoare a unei serii de amenajari urbane cu scop tehnic. In urma cu foarte mult timp a aparut obligatia de a se crea intreruperi in fronturile stradale, la un numar de parcele, pentru a preveni extinderea incendiilor. Nu a fost singura strada de acest tip in Brasov, dar celelalte au fost "inghitite" in timp de dezvoltarea orasului.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

strada sforii str sforii brasov cea mai ingusta strada din europa strada sforii brasov obiective turistice brasov the rope street

Galerie foto

Strada Sforii, cea mai ingusta strada din tara (Galerie foto) - Imaginea 1 Strada Sforii, cea mai ingusta strada din tara (Galerie foto) - Imaginea 2 Strada Sforii, cea mai ingusta strada din tara (Galerie foto) - Imaginea 3 Strada Sforii, cea mai ingusta strada din tara (Galerie foto) - Imaginea 4 Strada Sforii, cea mai ingusta strada din tara (Galerie foto) - Imaginea 5 Strada Sforii, cea mai ingusta strada din tara (Galerie foto) - Imaginea 6 Strada Sforii, cea mai ingusta strada din tara (Galerie foto) - Imaginea 7 Strada Sforii, cea mai ingusta strada din tara (Galerie foto) - Imaginea 8 Strada Sforii, cea mai ingusta strada din tara (Galerie foto) - Imaginea 9 Strada Sforii, cea mai ingusta strada din tara (Galerie foto) - Imaginea 10 Strada Sforii, cea mai ingusta strada din tara (Galerie foto) - Imaginea 11 Strada Sforii, cea mai ingusta strada din tara (Galerie foto) - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net