Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto)

25 Noiembrie 2011

Aflata langa Manastirea Ciolanu, Tabara de Sculptura de la Magura este un adevarat muzeu in aer liber, unde pot fi admirate peste 250 de lucrari in piatra realizate de catre studentii Academiei de Arte.

Istoria Taberei de Sculptura in aer liber de la Magura, chiar daca nu este indeobste cunoscuta, este plina de invataminte. Astfel de tabere existau in Europa Occidentala inca din anii '50. Ele luasera fiinta si functionau in ideea scoaterii artistului din atelier si intergrarii lui in comunitate. Fenomenul a luat amploare in Romania si ca forma de libertate artistica, taberele oferind alternativa la arta oficiala a expozitiilor.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


La Magura se aduceau blocuri de piatra de la Ciuta, erau raspandite in spatiul unei poiene largi, numerotate, iar sculptorii extrageau dintr-o caciula un numar. Piatra pe care hazardul le-o harazea ca materie prima se intrupa in forma artistica prin imaginar, constiinta si program estetic, dincolo de orice alta constrangere. A rezultat un patrimoniu artistic de o valoare exceptionala care, din pacate, dupa 1990 a fost vandalizat si distrus!

In 1970, proiectul Magura venea pe de o parte sa aniverseze cele 16 secole de atestare documentara a Buzaului, iar pe de alta parte sa intergreze in comunitatea arta si artistii. Cele 16 editii, cu participarea vara de vara a 16 sculptori, au realizat acest muzeu in aer liber, cu opere de o valoare execptionala, expuse intr-un cadru mirific. Fiecare editie isi are propriul spatiu. Iti trebuie rabdare si o mare iubire pentru arta sa parcurgi cele 16 editii raspandite pe mai bine de 20 hecare. Pentru amatorul de arta, este o calatorie in timp si spatiu. Sunt editii ce par a aseza in viitor formele, avand indrazneala sfidarii legilor cunoscute azi. Sunt altele care vin din vremuri de demult si creaza sentimentul ca apartin unei civilizatii mult anterioara noua. Se poate spune ca Magura este certificatul de nastere al scolii romanesti de sculptura.

Cum se ajunge la Tabara de sculptura de la Magura
Tabara de sculptura de la Magura se afla langa Manastirea Ciolanu. In functie de directia din care veniti, este localizata la 25 de kilometri de Monteoru (daca veniti dinspre Urziceni sau Buzau), pe drumul local direct prin Vernesti, si in imediata apropiere a localitatii Magura, (daca veniti dinspre Brasov - DN10).

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

tabara de sculptura magura muzee romania manastirea ciolanu tabara de sculptura tabara magura poze si imagini magura

Galerie foto

Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto) - Imaginea 1 Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto) - Imaginea 2 Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto) - Imaginea 3 Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto) - Imaginea 4 Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto) - Imaginea 5 Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto) - Imaginea 6 Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto) - Imaginea 7 Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto) - Imaginea 8 Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto) - Imaginea 9 Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto) - Imaginea 10 Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto) - Imaginea 11 Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto) - Imaginea 12 Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto) - Imaginea 13 Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto) - Imaginea 14 Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto) - Imaginea 15 Tabara de sculptura de la Magura (Galerie foto) - Imaginea 16

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net