Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Transfagarasan, the best road in the world

30 Iunie 2011

Transfagarasanul a fost construit intre anii 1970 – 1974 in timpul lui Nicolae Ceausescu, care a vrut sa asigure un drum strategic peste munti. Inaugurarea a avut loc la data de 20 septembrie 1974. Transfagarasanul incepe in comuna Bascov, Judetul Arges de langa orasul Pitesti, in directia orasului Curtea de Arges si se termina la intersectia cu drumul DN1 intre Sibiu si Brasov, in apropierea comunei Cartisoara, avand o lungime de 151 km.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Transfagarasanul este unul din cele mai spectaculoase si mai inalte drumuri din Romania,
fiind construit sa treaca peste Muntii Fagaras, cel mai inalt lant muntos al Romaniei. Transfagarasanul nu este insa cea mai inalta sosea din Romania, fiind depasita de Transalpina, care ajunge la 2145 m. Transfagarasanul ajunge, in zona Lacului Balea, la o altitudine de 2042 metri.

Transfagarasanul este deschis circulatiei auto in perioada 1 iulie - 31 octombrie a fiecarui an.


Printre obiectivele care pot fi vizitate pe traseu se numara Lacul si Barajul Vidraru, Cetatea Poienari, Lacul glaciar Balea si Cascada Balea. Intre Capra si Balea Lac se afla cel mai mare tunel din tara, cu o lungime de 887m, care strabate muntele Paltinul. La capetele acestui tunel se intampla un fenomen foarte ciudat: nivelele de temperatura de la cele doua capete ale tunelului sunt foarte mari. Nu de multe ori se intampla ca pe parte sudica a tunelului sa fie soare si 15-20 grade iar la iesirea din el, pe partea nordica, temperatura sa fie sub 0 si sa ninga.

AICI GASESTI CAZARE LA PENSIUNI IN ZONA TRANSFAGARASAN


Fara indoiala, Transfagarasanul este una dintre cele mai frumoase sosele din Romania si una dintre cele mai spectaculoase din Europa. Din pacate, soseaua a devenit o atractie pentru foarte multi turisti care fac prapad in fiecare weekend. Zona lacului Balea a fost declarata zona protejata inca din anul 1932, dar acum nu se mai tine cont de nicio lege. Masini parcate peste tot, comercianti de tot felul, gratare cu mici, vizitatori glalagiosi si lipsiti de cea mai mica urma de civilizatie au facut din aceasta zona un mic balci.

Am fost prima oara pe Transfagarasan in 1985, anul cand am fost facut pionier la Vidraru. Copil fiind, am ramas impresionant de serpentine, tuneluri si frumusetea locurilor. Statuia lui Prometeu mi s-a parut uriasa. Multi ani mai tarziu am traversat toata soseaua si chiar am ramas o noapte la Cabana Balea. De atunci, am mai traversat de cateva ori Transfagarasanul si recomand tuturor celor care nu au fost inca sa faca tot posibilul sa ajunga macar o data acolo. Drumul a fost reparat prin anul 2009 si acum se prezinta in conditii bune.

"This is the best road in the world",
a spus echipa Top Gear, care a realizat un episod al celebrei emisiuni pe Trasfagarasan. Un sfat pentru cei care vor sa traverseze Transfagarasanul: asigurati-va ca aveti plinul facut, dupa Curtea de Arges nu mai exista benzinarii si nu stii ce fel de surprize ai pe drum!

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

poze transfagarasan imagini transfagarasan sosele celebre in romania top gear transfagarasan traseu transfagarasan lacul balea barajul vidraru transfagarasan inchis

Galerie foto

Transfagarasan, the best road in the world - Imaginea 1 Transfagarasan, the best road in the world - Imaginea 2 Transfagarasan, the best road in the world - Imaginea 3 Transfagarasan, the best road in the world - Imaginea 4 Transfagarasan, the best road in the world - Imaginea 5 Transfagarasan, the best road in the world - Imaginea 6 Transfagarasan, the best road in the world - Imaginea 7 Transfagarasan, the best road in the world - Imaginea 8 Transfagarasan, the best road in the world - Imaginea 9 Transfagarasan, the best road in the world - Imaginea 10

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net