Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Varful Moldoveanu. Cel mai usor traseu (Foto)

13 Februarie 2013

Varful Moldoveanu este cel mai inalt varf muntos din Romania, altitudinea sa fiind de 2.544 metri. Este situat in Masivul Fagaras si pentru ca este inconjurat de piscuri de peste 2.400 metri, varful Moldoveanu este vizibil doar de pe creasta Fagarasului sau din aer.

Sunt mai multe trasee pentru aventurierii care vor sa ajunga pe "acoperisul Romaniei". Niciunul dintre acestea nu este usor, dar recompensa finala merita efortul. Este recomandat ca escaladarea sa se faca vara, dar chiar si asa vremea se strica repede, dar isi poate reveni la fel de repede. Nu uitati de echipament. Rucsacul, bocancii, pelerina de ploaie, crema de protectie solara, mancarea si apa sunt imperios necesare. Cei care se incumeta sa ajunga pe cel mai inalt varf din Romania au nevoie si de rezistenta, urcusul necesitand o conditie fizica excelenta.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Toate traseele catre varful Moldoveanu sunt superbe, dar cel mai folosit porneste de la Lacul Balea, aflat pe Transfagarasan. Este indicat ca urcusul sa inceapa cat mai de dimineata. Dupa ce urci Saua Caprei si admiri privelistea minunata asupra lacului Balea, vei intalni lacul glaciar Capra, de unde pleaca unul dintre izvoarele Argesului. Drumul se continua spre Fereastra Zmeilor. De aici sunt doua variante de traseu spre Cabana Podragu: traseul de creasta si traseul de vale. Merita incercate ambele, unul la dus, celalalt la intors. Traseul de creasta incepe cu locul denumit "la trei pasi de moarte" unde trebuie sa cobori o stanca, cu hauri de o parte si de alta. Traversarea stancii se poate face in deplina siguranta. Trebuie doar sa urmezi poteca ce serpuieste pe creasta masivului Fagaras si ajungi la Cabana Podragu. Pe timp de iarna, Cabana Podragu este inchisa, dar in apropierea ei puteti gasi o anexa ce poate fi folosita in conditii bune ca si refugiu. De aici mai sunt circa 3 ore pana la destinatie.

Se merge pe sub Varful Tarata, pe poteca de sub varful Corabia, apoi se ajunge la Saua Orzanele. De aici ajungi pe Varful Vistea Mare, al treilea varf ca inaltime din tara. Indicatorul arata ca mai sunt 15 minute pana la varful Moldoveanu. Se merge prin Spintecatura cu mare atentie, iar la capat se afla Varful Moldoveanu.

Traseu:
Cabana Podragu (2136 m) - Saua Podragului (2307 m) (triunghi rosu – 35 min)
Saua Podragului – Saua Orzanelei (banda rosie – 2h 30)
Saua Orzanelei – Vf. Vistea Mare (2527 m) (banda rosie – 45 min)
Vf. Vistea Mare – Vf. Moldoveanu (2544 m) (punct rosu – 20 min)
Retur pe acelasi traseu:
Vf. Moldoveanu – Saua Podragului (punct rosu + banda rosie – 2h 45)
Saua Podragului – Cabana Podragu (2136 m) (triunghi rosu – 25 min)

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. Amplasare


Sursa foto aerian: Adrian SociuTag-urile acestui articol

varful moldoveanu traseu varful moldoveanu inaltime muntii fagaras

Galerie foto

Varful Moldoveanu. Cel mai usor traseu (Foto) - Imaginea 1 Varful Moldoveanu. Cel mai usor traseu (Foto) - Imaginea 2 Varful Moldoveanu. Cel mai usor traseu (Foto) - Imaginea 3 Varful Moldoveanu. Cel mai usor traseu (Foto) - Imaginea 4 Varful Moldoveanu. Cel mai usor traseu (Foto) - Imaginea 5 Varful Moldoveanu. Cel mai usor traseu (Foto) - Imaginea 6 Varful Moldoveanu. Cel mai usor traseu (Foto) - Imaginea 7 Varful Moldoveanu. Cel mai usor traseu (Foto) - Imaginea 8 Varful Moldoveanu. Cel mai usor traseu (Foto) - Imaginea 9 Varful Moldoveanu. Cel mai usor traseu (Foto) - Imaginea 10 Varful Moldoveanu. Cel mai usor traseu (Foto) - Imaginea 11 Varful Moldoveanu. Cel mai usor traseu (Foto) - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net