Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Voineasa - Lacul Vidra

29 Martie 2011

La aproximativ 80 de km de Ramnicu Valcea, pe drumul ce duce spre Sibiu, se afla localitatea Voineasa, o statiune amplasata pe valea raului Lotru, la poalele muntilor cu acelasi nume. Am fost de doua ori pana acum in acele locuri, iar pensiunea la care am fost cazati este situata in afara statiunii. Din pacate, nu am avut timp sa ne plimbam si in statiune, ci doar in imprejurimi, care sunt superbe. Sunt foarte multe locuri de vazut in acea zona: barajul de la Vidra, hidrocentrala subterana Lotru, Ciunget, Obarsia Lotrului.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Ne-am imprietenit repede cu gazdele pensiunii si, datorita relatiilor lor, am avut sansa de a vedea cum arata un baraj in interior. Este vorba de barajul de la Ciunget. Impresionant! La intoarcerea spre Bucuresti am vizitat si hidrocentala Lotru, aflata efectiv in mijlocul muntelui. Se merge printr-un tunel cam 1 km, apoi se coboara foarte mult. Am avut un ghid foarte priceput, care ne-a explicat in detaliu fiecare lucru.

AICI GASESTI CAZARE LA PENSIUNI IN ZONA VOINEASA

De la Voineasa poti ajunge la Vidra, nu stiu daca sa o numesc fosta statiune sau chiar asta este si acum. Acest loc arata ca dupa razboi. Un hotel imens fara geamuri, telescaun ruginit, nimic amenajat. Probabil ca se duc lupte pentru a pune mana pe acel patrimoniu. Singurul lucru frumos este imensul lac de acumulare. La Vidra, Ceausescu visa sa organizeze Olimpiada de iarna. Acum pare o utopie. Exista un proiect pentru revitalizare zonei, dar fiind ca este aproape de doua drumuri exterm de importante: DN 7A, care face legatura intre Brezoi, Petrosani si Timisoara, Arad, Oradea si DN 67C, care face legatura intre Novaci, Ranca, Obarsia Lotrului, Sebes, Alba prin Pasul Urdele – este vorba de Transalpina.

Cum se ajunge la Voineasa: din Ramnicu Valcea, spre Sibiu, pe partea dreapta este orasul Brezoi. Se intra in oras si se merge tot inainte. Drumul pana la Voineasa este foarte bun. Privelistea este superba.

Din Voineasa pornesc diverse trasee turistice către Cataractele Lotrului, padurea rezervatiei naturale Latorita, hidrocentrala de la Ciunget si lacul de acumulare Vidra (pe raul Lotru).

Legenda Vaii Lotrului spune ca, "odata ca niciodata", pe aceste meleaguri au trait membrii unei cete de lotri (haiduci) care, cand vremurile au devenit aspre din cauza poterilor, au hotarat sa se aseze fiecare la casa lui, pe aceeasi vale, acolo unde ii va placea mai mult. Astfel, Voinea s-a stabilit la Voineasa, Ciungu la Ciunget, Malai la Malaia, Pascu la Pascoaia, iar Breazu la Brezoi. Si iata cum, dupa ani si ani, in jurul fostelor vetre ale lotrilor au inflorit sate si comune ai caror oameni mai poarta in suflet povestea Vaii Lotrului.

Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)Tag-urile acestui articol

cazare vidra cazare voineasa poze lacul vidra poze voineasa imagini voineasa statiunea voineasa voineasa obiective turistice bucuresti voineasa

Galerie foto

Voineasa - Lacul Vidra - Imaginea 1 Voineasa - Lacul Vidra - Imaginea 2 Voineasa - Lacul Vidra - Imaginea 3 Voineasa - Lacul Vidra - Imaginea 4 Voineasa - Lacul Vidra - Imaginea 5 Voineasa - Lacul Vidra - Imaginea 6 Voineasa - Lacul Vidra - Imaginea 7 Voineasa - Lacul Vidra - Imaginea 8 Voineasa - Lacul Vidra - Imaginea 9 Voineasa - Lacul Vidra - Imaginea 10 Voineasa - Lacul Vidra - Imaginea 11 Voineasa - Lacul Vidra - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Liviu Giuroiu a spus Miercuri 11 Iulie 2012:

Vizitez Romania anual. Sigur ca sunt multe imbunatatiri peste tot. Ceea ce m-a intristat mereu este "atitudinea de melc" in repararea drumurilor din tara si in special construirea autostrazilor. In Ungaria autostrazile sunt facute cu mare viteza, dar la noi... In orasul Deva, de cativa ani zona centrala prin care trece una din cele mai circulate sosele, lucrarile nu se mai termina. Stai si stai la cozi imense de masini si camioane. De ce oare? Nu e nici o mana de gospodar care sa grabeasca incheierea lor? Trist!Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net