Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa

2 Mai 2011

Rezervatie naturala de tip geologic ce se intinde pe o sprafata de aproape 30 ha, Vulcanii Noroiosi sunt localizati in Subcarpatii de Curbura, in localitatea Berca din judetul Buzau, fiind formati datorita eruptiilor de gaze din pamant, care antreneza spre suprafata namol si apa.

Cunoscuti in zona sub denumirea de pacle, vulcanii noroiosi au aceiasi structura ca si vulcanii adevarati, in interiorul lor producandu-se procese similare. Altfel spus, avem de-a face cu niste vulcani in miniatura la care conurile nu depasesc 5-6 metri inaltime, iar adancimea de la care este aruncata spre suprafata “lava” este mult mai mica.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Se cunosc pe glob in total circa 1.100 de vulcani noroiosi. In Europa sunt foarte putini vulcani noroiosi pe continent, mai multi exista insa sub mari, cum ar fi spre exemplu vulcanii noroiosi din apele Norvegiei, cei din marile Caspica si Barents. In afara Europei, fenomene similare se pot observa in Siberia, Australia si insula Trinidad din Caraibe.

In Romania, cea mai importanta locatie este cea din judetul Buzau. La o scara mult mai redusa, fenomenul este intalnit insa si in alte regiuni ale Romaniei, precum Podisul Moldovei si Podisul Transilvaniei.

Cum se ajunge la Vulcanii Noroiosi
: Se merge pe DN2, drumul ce leaga Moldova de Capitala. Din Buzau, se continua pe DN10, spre Brasov, pana la kilometrul 17. Se ajunge la satul Satuc si se face dreapta spre comuna Berca. Se traverseaza raul Buzau, se face apoi stanga si se trece peste un pod mai mic. Urmaresti indicatoarele catre sat. La primul marcaj “Vulcanii Noroiosi”, se face stanga. Drumul este foarte bun, iar peisajele sunt de o frumuseste rar intalnita. Drumul urca catre Paclele mari. De aici se poate ajunge si la Paclele Mici.

Intrarea in rezervatia Vulcanii Noroiosi
este 1 leu pentru elevi, 2 lei pentru studenti si 4 lei pentru adulti.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

vulcani noroiosi cum se ajunge la vulcanii noroiosi poze vulcanii noroiosi vulcanii din romania buzau vulcanii noroiosi vulcanii noroiosi buzau cele mai cunoscute locuri din romania

Galerie foto

Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa - Imaginea 1 Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa - Imaginea 2 Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa - Imaginea 3 Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa - Imaginea 4 Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa - Imaginea 5 Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa - Imaginea 6 Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa - Imaginea 7 Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa - Imaginea 8 Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa - Imaginea 9 Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa - Imaginea 10 Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa - Imaginea 11 Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa - Imaginea 12 Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa - Imaginea 13 Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa - Imaginea 14 Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa - Imaginea 15 Vulcanii Noroiosi, fenomen unic in Europa - Imaginea 16

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

florica a spus Vineri 2 August 2013:

Duminica vreau sa merg la Vulcanii Noroiosi.Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net