Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Zapada de pe Transfagarasan are 5 metri. Drumul va fi deschis pe 1 iulie

25 Mai 2017

Drumarii au început să deszăpezească DN 7 C - Transfăgărășan, unde în unele zone stratul de zăpadă ajunge și la cinci metri, pentru redeschiderea traficului de la 1 iulie. Deocamdată, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, nu se poate ajunge decât cu telecabina. Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că drumarii au început deszăpezirea Transfăgărășanului, drumul urmând să fie redeschis de la 1 iulie.

Stratul de zăpadă depus pe șosea este consistent, în unele locuri troienele ajungând și la cinci metri. DN 7C - Transfăgărășan face legătura între județele Sibiu și Argeș și este închis, anual, între 1 noiembrie și 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) și kilometrul 131 (Bâlea Cascadă, județul Sibiu), pe celelalte porțiuni circulația fiind permisă tot timpul anului. În prezent, la Bâlea Lac se poate ajunge doar dinspre Sibiu, din DN 1. Până la Bâlea Cascadă traficul este deschis, dar de acolo se continuă cu telecabina.

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă la Bâlea Lac depășește 20 de centimetri.

Transfăgărășanul a fost construit în urmă cu peste 40 de ani, ca să treacă peste zona de creastă a Masivului Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România. Șoseaua are 92 de kilometri lungime, pe traseu fiind construite zeci de poduri și viaducte, dar și cel mai lung tunel din România, la Bâlea Lac, de 887 de metri.

, ca să treacă peste zona de creastă a Masivului Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România. Șoseaua are 92 de kilometri lungime, pe traseu fiind construite zeci de poduri și viaducte, dar și cel mai lung tunel din România, la Bâlea Lac, de 887 de metri.Tag-urile acestui articol

transfagarasan cand se deschide transfagarasan 2017

Galerie foto

Zapada de pe Transfagarasan are 5 metri. Drumul va fi deschis pe 1 iulie - Imaginea 1

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net