Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto)

15 Noiembrie 2011

Aflat la Targul de Turism al Romaniei ce a avut loc la Romexpo la inceputul lunii noiembrie, mi-a atras atentia la standul judetului Dambovita un pliant cu o rezervatie de zimbri. Am fost uimit sa aflu ca la nici 100 de kilometri departare de Bucuresti, in comuna Bucsani, se afla cea mai mare rezervatie de zimbri din Romania!

Zimbrul a disparut de pe teritoriul actual al Romaniei in secolul 19, datorita vanarii lui in exces si a scaderii drastice a fondului forestier. Ultimul zimbru din Moldova a fost ucis in 1762, iar in Transilvania in 1790. In Europa de Vest nu mai sunt zimbri din secolul al 9-lea. In 1927 mai existau in lume doar 50 de zimbri, toti aflati in gradini zoologice. Din anul 1951, au fost reintrodusi in salbaticie in zone din Polonia, Lituania, Ucraina si Rusia. In Romania, in anul 1958, este adusa la Hateg o pereche de zimbri din Polonia. In 1976 se mai formeaza un al doilea centru de crestere la Pitesti, in padurea Trivale, iar in anul 1983 se creaza rezervatia din cadrul Ocolului Silvic Bucsani. Rezervatia de la Bucsani se intinde pe o suprafata de 162 ha.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Zimbrul este un animal sociabil, parand a fi pasnic in relatia cu omul si tolerant cu alte animale, dar poate fi surprins si cu iesiri agresive imprevizibile. Un zimbru traieste circa 28 de ani in captivitate, durata de viata reducandu-se atunci cand se afla in salbaticie. Este important ca acest animal sa fie mentinut in fauna tarii pentru ca la romani zimbrul este un simbol prezent in legende si traditii populare.

In rezervatia de la Zimbraria Neagra se afla acum 43 de zimbri. Toate animalele au fost botezate cu nume care incep cu RO. Nascut in 1986, Rociu este cel mai varstnic membru al rezervatiei. In Romania, zimbrii mai pot fi admirati in Rezervatia Dragos-Voda de la Vanatori Neamt, in rezervatia Valea Zimbrilor din Vama Buzaului, Brasov, la Hateg - Slivut, la Gradina Zoologica din Targoviste si, un singur exemplar, la Gradina Zoologica din Bucuresti.

Cum se ajunge la Zimbraria Neagra Bucsani:
- din Bucuresti se merge pe DN71, catre Targoviste, pe traseul: Tartasesti - Racari - Cornaletu - Dobra - Baleni - Bucsani.  Se mai poate merge spre Mogosoaia - Buftea - Bilciuresti – Dobra. Intre Dobra si Baleni faceti dreapta spre Marcesti si tineti drumul spre Ratoaia. Rezervatia se afla in padure, daca nu va descurcati, intrebati satenii.
- din Ploiesti se merge catre Targoviste - Darmanesti – I.L. Caragiale – Mija – Adanca. La intrarea in Adanca, dupa ce coborati panta, chiar la capatul ei, in loc sa o luati la dreapta spre Targoviste, o luati la stanga spre Bucsani. Treceti de Bucsani, pana in satul Ratoaia.
- din Targoviste se merge catre Ploiesti, pana la Adanca, unde se face dreapta.

Un sfat: drumul prin padure, de aproximativ 6 km, nu este este asfaltat si, daca nu este uscat, o masina cu garda joasa va avea probleme. Pentru ca indicatoarele au fost furate sau chiar nu au existat niciodata, cel mai sigur este sa intrebati satenii pe unde este drumul.

Cat costa intrarea in Zimbraria Neagra:
Biletul de intrare in rezervatie este de 4 lei pentru adulti si 2 lei pentru copii. Cea mai buna ora de vizita este dimineata, pe la ora 10, cand zimbrii vin sa manance suplimentele de hrana. Intr-o camera aflata in cladirea de la intrare se afla impaiat un zimbru care nu a rezistat drumului de la Hateg.

In rezervatie exista si o cabana cu 12 locuri ce poate fi inchiriata cu 500 lei pe noapte (50 lei de persoana). Turistii trebuie sa vina cu mancarea si bautura, exista o bucutarie utilata complet. Camerele sunt dotate cu toalete.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

zimbraria neagra bucsani zimbraria neagra cum se ajunge la zimbraria neagra cat costa intrarea la zimbraria neagra zimbrii in romania atractii turistice in romania atractii turistice in romania rezervatie zimbri

Galerie foto

Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 1 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 2 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 3 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 4 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 5 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 6 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 7 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 8 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 9 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 10 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 11 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 12 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 13 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 14 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 15 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 16 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 17 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 18 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 19 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 20 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 21 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 22 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 23 Zimbraria Neagra de la Bucsani (Galerie foto) - Imaginea 24

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net