Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Voineasa - Lacul Vidra

29 Martie 2011

La aproximativ 80 de km de Ramnicu Valcea, pe drumul ce duce spre Sibiu, se afla localitatea Voineasa, o statiune amplasata pe valea raului Lotru, la poalele muntilor cu acelasi nume. Am fost de doua ori pana acum in acele locuri, iar pensiunea la care am fost cazati este situata in afara statiunii. Din pacate, nu am avut timp sa ne plimbam si in statiune, ci doar in imprejurimi, care sunt superbe. Sunt foarte multe locuri de vazut in acea zona: barajul de la Vidra, hidrocentrala subterana Lotru, Ciunget, Obarsia Lotrului. Din Voineasa pornesc diverse trasee turistice către Cataractele Lotrului, padurea rezervatiei naturale Latorita, hidrocentrala de la Ciunget si lacul de acumulare Vidra (pe raul Lotru).

Citeste tot »


Gradina zoologica din Bucuresti

24 Martie 2011

De curand, am fost in Gradina Zoologica din Bucuresti, loc in care nu mai fusesem de cand eram copil. Am ales transportul cu autoturismul propriu. Niciun indicator nu arata ca esti in directia buna, iar cand ajungi in fata gradinii, trebuie sa cauti loc de parcare pe marginea padurii. Citisem ca e intr-o stare jalnica, dar nu mi s-a parut chiar asa rau. Se modernizeaza multe custi. Pavilioanele pentru reptile, pesti si papagali sunt gata si arata binisor. Prea putine exponate, din pacate.

Citeste tot »


Cheile Turzii

24 Martie 2011

Rezervatia naturala Cheile Turzii se afla de-a lungul vaii raului Hasdate. Are o lungime de 3 km si o inaltime a peretilor de maxim 300 de metri, iar suprafata totala este de 324 ha. Rezervatia naturala Cheile Turzii a fost infiintata in 1938. Peisajul este salbatic, iar in Rezervatia naturala Cheile Turzii sunt peste 1.000 de specii de plante si animale, unele foarte rare: piciorul cocosului, odoleanul, omagul, stanjenelul violaceu, vulturica, batracieni, vulpea, nevastuica, jderul de piatra, mistreti etc. Rezervatia naturala Cheile Turzii se afla de-a lungul vaii raului Hasdate. Are o lungime de 3 km si o inaltime a peretilor de maxim 300 de metri, iar suprafata totala este de 324 ha.

Citeste tot »


Salina Turda

24 Martie 2011

Salina Turda merita vizitata si e cu adevarat frumoasa, contrar opiniilor pe care le-am vazut pe unele bloguri. Te poti da in roata mare, o experienta interesanta. Sunt si lucruri care nu sunt puse la punct, gen accesul la nivelul 2, care este foarte greoi din cauza liftului. Cum se ajunge la Salina Turda: cu masina, din Cluj-Napoca pana la Turda parcurgeti 30 de kilometri pe DN 1 (E60). Daca veniti dinspre Campia Turzii, distanta e de 11 kilometri. Prima atestare documentara a extragerii sarii in Turda dateaza din anul 1271. In trecut exploatarea era organizata in asa numitele Camari de Sare care erau de doua tipuri: unele care faceau exploatare, depozitare si transport pana la apa iar altele efectuau transportul pe apa si vanzarea sarii.

Citeste tot »


Arieseni, inima muntilor Apuseni

22 Martie 2011

Comuna Arieseni a devenit cunoscuta datorita partiei de la Vartop. Comunca Arieseni este situata la granita dintre judetele Alba si Bihor, fiind un punct de plecare pentru mai multe trasee turistice. Zona reprezinta centrul unui cerc ce cuprinde la extremitatea sa orasele Cluj Napoca la 141 km, Oradea la 130 km, Arad la 182 km, Deva la 133 km si Alba Iulia la 120 km constituind astfel o atractie aproximativ egala a turistilor din aceste zone. Drumul este foarte bun pana in Alba Iulia, iar de aici sunt unele portiuni mai stricate, dar se poate circula fara probleme. Recomand tuturor o oprire si la Alba Iulia pentru a vizita cetatea, cu mentiunea ca trebuie sa aloci minim 2 ore pentru vizita Cetatea Marii Uniri.

Citeste tot »


« 1 ... 76 77 78 »