Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Castelul Bran. Cum si-au vandut romanii istoria (FOTO)

21 Martie 2011

Castelul Bran este unul dintre putinele obiective turistice din Romania cunoscute in intreaga lume si, poate, cea mai importanta destinatie turistica din tara. Si-a capatat aceasta faima pentru asocierea cu Dracula. Lucru adevarat doar punct de vedere al marketingului. Vlad Tepes, cel supranumit Dracula, nu a locuit niciodata la Bran, ci, conform unei legende, ar fi fost doar intemnitat aici trei zile. Alte legende spun 1 an, altele 11. Castelul Bran se situează la mai putin de 30 km de Brasov, pe DN 73A, drumul ce leaga Brasovul de Pitesti. Castelul Bran este construit pe o stanca, intr-un punct cheie din punct de vedere strategic.

Citeste tot »


Castelul de la Hunedoara

18 Martie 2011

Castelul de la Hunedoara are un farmec aparte datorat stilurilor de constructie diverse, a prezentei unor inovatii in plan militar si civil, precum si vietii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani. Castelul de la Hunedoara a fost construit in secolul XV de catre Ioan de Hunedoara. Castelul de la Hunedoara a cunoscut mai multe etape de dezvoltare, in functie de proprietarii castelului. Castelul este impresionant, dar din pacate nu este refacut in totalitate, lipsa banilor resmintindu-se din plin. Multe incaperi inchise, schele, lucruri de mantuila, singurul vinovat fiind primaria orasului, care nu valorifica la maxim potentialul acestui castel.

Citeste tot »


Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis

14 Martie 2011

Pestera este un veritabil catun de munte dar modernismul isi face loc incet, dar sigur, printre casele modeste si capitele de fan. Satul Pestera este situat la aproximativ 1.000 de metri altitudine, in Parcul National Piatra Craiului, cu o panorama superba: Muntii Bucegi si Piatra Craiului. Singurul obiectiv de vizitat din sat este Pestera Liliecilor, de aici si denumirea satului. Este foarte aproape de drumul principal, dar din pacate nu este nimic amenajat.

Citeste tot »


Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

12 Martie 2011

Transalpina este una dintre cele mai frumoase sosele din Romania. Afla totul despre Transalpina, drumul ce leaga Oltenia de Transilvania, intre localitatile Novaci si Sebes: starea drumului, cazare, poze. Transalpina este cea mai inalta sosea din Romania avand punctul cel mai inalt in Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Transalpina a fost mult timp inchisa circulatiei publice, dar autoritatile au asfaltat drumul aproape in totalitate. Tronsonul dintre Novaci si Obarsia Lotrulului este asfaltat complet. Transalpina mai este cunoscuta si ca "Drumul Regelui" sau "Poteca Dracului". "Drumul Regelui" vine de la faptul ca inaugurarea drumului a fost facuta de catre Regele Carol al II-lea in anul 1935.

Citeste tot »


Palatul Parlamentului, obiectivul turistic cel mai vizitat din Bucuresti

28 Februarie 2011

Palatul Parlamentului, cunoscut inainte de 1989 Casa Poporului sau Casa Republicii, este de departe cel mai cunoscut obiectiv turistic din Bucuresti si poate chiar din tara. Palatul Parlamentului concureaza cu Manastirile din nordul Moldovei sau Castelele Peles si Bran. Cea mai mare cladire din Romania, Palatul Parlamentului este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume, intrand de trei ori in Cartea Recordurilor. De ajuns ca sa atraga turisti din toate colturile lumii.

Citeste tot »


« 1 ... 77 78 »